Wildernisvlees

Voor de consument die waarde hecht aan dier en natuur

Wildernisvlees is een mooi product dat voortvloeit uit ons beheer met dieren die een volwaardig leven leiden. 

Kopers van wildernisvlees kunnen er namelijk op rekenen dat de dieren hun leven in vrijheid met hun familie en soortgenoten hebben doorgebracht. Hun natuurlijke levenswijze betekent dat wij het meest natuurlijke stukje vlees van Nederland aan kunnen bieden.

Bovendien draagt u met uw aankoop bij aan het verbeteren van de Nederlandse biodiversiteit. Want dankzij grote grazers kunnen steeds meer plant- en diersoorten hun plek in de natuur vinden en behouden.

Een leven in vrijheid

Wildernisvlees is afkomstig van runderen en paarden die hun hele leven in vrijheid in de natuur hebben doorgebracht. Hier leven ze in familiegroepen zoals zij dat van nature doen. Kalveren en veulens groeien op bij hun ouders en soortgenoten. En jonge mannelijke dieren worden volwassen in vrijgezellengroepen totdat ze oud en sterk genoeg zijn om hun eigen dames te veroveren. De dieren leven van een uitgebreid dieet en weten precies wat hun leefgebied te bieden heeft. Omdat een natuurgebied geen onbeperkt aanbod van voedsel heeft moeten we af en toe dieren uit de gebieden halen. Zo voorkomen we overbegrazing en zorgen we ervoor dat de dieren ook in de winter voldoende te eten hebben. Dieren die we niet kunnen herplaatsen slachten we en het vlees wordt verkocht. Het is dus een echt natuurproduct dat u hier kunt bestellen.

Bestellen

Bestellen kan via de webshop. Omdat er alleen geslacht wordt als het beheer hier om vraagt kunnen wij geen vast assortiment verzekeren. Daarom is het een goed idee om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, hierin geven wij aan dat de webshop gevuld is met een nieuwe voorraad. Eens per maand kunt u vervolgens uw bestelling ophalen bij een afhaalpunt naar keuze. 

Stoofvlees pakket
Voorbeeld van een stoofvleespakket.

onze werkwijze op een rijtje

  • Dieren hebben hun hele leven in de vrije natuur doorgebracht
  • Dieren zijn jaarrond buiten
  • Dieren kiezen zelf uit wat ze willen eten
  • Dieren hebben uitgebreid menu van vele soorten planten, struiken en bomen
  • Zieke dieren komen niet in aanmerking voor wildernisvlees
  • Dieren die in aanmerking komen voor wildernisvlees hebben bij leven nooit medicatie ontvangen
  • Stress rondom slacht wordt zoveel mogelijk beperkt; slacht vindt alleen plaats in kleine slachthuizen waarmee FREE een jarenlange relatie heeft opgebouwd
  • Het vlees wordt conform wetgeving gekeurd door professionele slagers en ook verwerkt en verpakt op hygiënische wijze. De werkwijze voldoet aan de NVWA normen.
Wildernisvlees stand
Wildernisvlees wordt bij sommige gebieden aangeboden tijdens jaarlijkse dagen waarbij FREE Nature ook voorlichting geeft over het beheer. Op deze dagen ervaren wij de betrokkenheid van vele omwonenden.

 

 

De shop is uitverkocht!   Daarom kunt u helaas niet meer bestellen voor de oktober levering.

 

We gaan werken aan een nieuwe voorraad, zodat we hopelijk begin november een nieuwe levering kunnen doen. We houden u op de hoogte! De verwachting is dat de shop eind oktober weer open gaat.

De oktoberlevering bij de diverse afhaallocaties is op 4 en 5 oktober. U kunt uw bestelling afhalen volgens de tijden vermeld op de pakbon die u na het bestellen ontvangt uit de webshop. De afhaaltijden zijn ook te vinden op de website. 

https://www.freenature.nl/afhaalpunten/overzicht

We hebben een aantal wijzigingen in de samenstelling van de pakketten doorgevoerd en we hebben de prijzen aangepast. Door hogere prijzen voor slachten, verwerken, opslaan en transport ontkwamen we hier niet aan.

Wijzigingen:

Het gehaktpakket en het vlugklaarpakket bevatten voortaan 4 kg vlees.

Bij het gehaktpakket van 4 kg heeft u de keuze uit pakjes van 260 gram of 400 gram. Kiezen in de shop.

Het vlugklaarpakket van 4 kg bestaat uit: 1 kg gehakt, 1 kg tartaar, 1 kg biefburger, 1 kg chipolataworstjes.

Nieuw is een Mix van chipolataworstjes en gehakt. Een pakket van 3 kg bevat 1,5 kg runder chipolataworstjes en 1,5 kg rundergehakt.

Het pakket luxe rundvlees bevat voortaan 2,5 kg vlees, bestaande uit kogelbiefstuk,(ca. 460 gr), biefstuk (ca. 460 gr.), entrecote (ca. 700 gr.) en rosbief (ca. 1000 gr.) Op dit moment helaas geen pakketten luxe rundvlees op voorraad.

LET OP! Producten die uitverkocht zijn, zijn niet meer zichtbaar in de shop.