Symposium 'Natuurlijke Begrazing'

13.10.2022

Let op: Op dit moment is de inschrijving voor het symposium gesloten, het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wilt u toch graag aan het symposium deelnemen, stuur dan een mail naar symposium@freenature.nl om op de reservelijst geplaatst te worden.

Hoe natuurlijke begrazing veerkracht, dynamiek en kansen oplevert

Natuurlijke begrazing draagt op een belangrijke manier bij aan de rijkdom van onze landschappen. In deze tijd staan we voor diverse uitdagingen. Het veengebied zinkt steeds verder weg, verzuring en verdroging leiden tot verarming van de zandlandschappen en klimaatverandering zorgt ervoor dat we onze landschappen mee moeten kunnen laten bewegen. En als de corona-crisis ons iets geleerd heeft, is dat natuur nog altijd een zeer hoge aantrekkingskracht heeft! Dit zijn geen problemen, maar kansen. Kans om als maatschappij te laten zien dat we ons kunnen aanpassen, dat we nieuwe wegen kunnen vinden waarin we meebewegen met onze natuur. Waarin er plek is voor eenieder om te genieten en waarin nieuwe economieën zich kunnen ontwikkelen.

symposium

Dit jaar viert FREE Nature haar 15-jarige jubileum. Om dit derde lustrum te vieren, besteden we graag aandacht aan al het moois wat we de afgelopen jaren hebben bereikt, maar ook aan al het moois wat we nog te bieden hebben. We nodigen u uit op ons symposium op 13 oktober 2022 op Kasteel Groeneveld in Baarn.

De dag staat geheel in teken van hoe natuurlijke begrazing veerkracht, dynamiek en kansen oplevert. Nu én in de toekomst. Thema’s die aan bod komen, zijn onder meer de kracht van natuurlijk begrazing met sociale kuddes, de invloed van de waterbuffel op de rivierdynamiek en moerasnatuur, hoe de wisent leven brengt in het halfopen boslandschap én hoe moderne technologieën ons nieuwe inzichten geven in het beheer van en mét grote grazers.

Postersessie

Er gebeurt veel meer op het gebied van begrazing dan we in één dag kunnen bespreken. Daarom dagen we u uit om uw eigen verhaal mee te nemen naar onze postersessie. De posters worden opgehangen in de grote zaal naast de conferentieruimte en zijn door eenieder te bezichtigen tijdens de diverse pauzes. 

Aanmelden

Let op: Op dit moment is de inschrijving voor het symposium gesloten, het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wilt u toch graag aan het symposium deelnemen, stuur dan een mail naar symposium@freenature.nl om op de reservelijst geplaatst te worden.

Het symposium wordt kosteloos aangeboden. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 100 personen. Mocht u niet kunnen, dan vragen wij u vriendelijke zich af te melden om zodoende ruimte aan andere geïnteresseerden te geven. In geval van niet opdagen zonder geldig reden en niet afmelden, vragen wij u een 'No Show'-bijdrage van €50,- per persoon. Met het inzenden van het inschrijfformulier, gaat u met deze voorwaarde akkoord.

Flyer Symposium Natuurlijke Begrazing
Datum
Tijd
9:00
 - 
17:00
Contactpersoon
Adres

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Nederland