Internationaal

De Foundation for Restoring European Ecosystems (FREE) draagt in haar naam een Europees stempel. Graag brengen wij onze kennis en ervaring over op de landen om ons heen, maar ook verder weg in Europa zijn wij regelmatig actief. Overtallige dieren uit Nederlandse natuurgebieden zijn verplaatst naar natuurgebieden in onder andere Spanje, Estland, Letland, Frankrijk, Duitsland en Bulgarije waar ze de volgende stap in hun verwilderingsproces doormaken.

In 2010 stond FREE Nature aan de wieg van Rewilding Europe. Een natuurorganisatie die werkt aan het op grote schaal ontwikkelen van nieuwe natuurgebieden in de zogenaamde 'leegloopgebieden' elders in Europa. Kennis van FREE Nature over het verwilderen van diverse soorten grazers is hierbijĀ  aan hen over gedragen.

Maar ook kleinere projecten steunen we. Zo zijn we actief geweest met lokale gemeenschappen in onder andere Bulgarije. Kennis wordt regelmatig uitgewisseld op diverse internationale symposia en workshops in onder andere Duitsland en Polen.

Mocht u behoefte hebben aan dieren, advies of begeleiding van natuurontwikkelingsgebieden elders in Europa, dan bent u bij FREE Nature aan het goede adres.

Indetal