Bereidingstijden

Moeite met het bakken en braden van vlees? Is het de ene keer te rood, de andere keer doorgeslagen en taai? Kijk dan hieronder voor de bereidingstijden van ons vlees.

Rundvlees

  • Bieflap: 2 – 3 minuten bakken per zijde (rosé)
  • Biefstuk: 2 – 3 minuten bakken per zijde (ook kogelbiefstuk)
  • Braadlap/stooflap: 120 – 150 minuten stoven
  • Braadstuk: 120 – 150 min stoven
  • Entrecote: 2 – 4 minuten bakken per zijde bij 180 gram
  • Entrecote: 12 – 18 minuten bakken bij 500 gram
  • Gehakt: 10 – 15 minuten bakken of braden
  • Hamburger: 3 – 5 minuten bakken per zijde
  • Ossenhaas: 2 – 3 minuten bakken per zijde
  • Poulet: 90 – 150 minuten braden of stoven
  • Riblap: 120 – 150 minuten braden of stoven
  • Ribeye: 4 – 6 minuten bakken per zijde bij 300 gram
  • Rosbief: 12 – 15 minuten bakken bij 300 gram
  • Schenkel: 150 – 180 minuten stoven of trekken voor soep
  • Soepvlees: 150 – 180 minuten stoven of trekken voor soep
  • Stooflap: 120 – 150 minuten stoven als sukade
  • Stoofvlees: 120 – 150 minuten stoven
  • Sukade: 120 – 150 minuten stoven
  • Tartaar: 3 – 4 minuten bakken per zijde
  • Verse worst: 12 – 15 minuten bakken, of 15 – 20 minuten braden

Paardenvlees

  • Biefstuk: 2 – 3 minuten bakken per zijde
  • Braadlap/stooflap: 120 – 150 minuten stoven
  • Gehakt: 12 – 15 minuten bakken, braden 5 minuten langer
  • Ossenhaas: 2 – 3 minuten bakken per zijde
  • Poulet: 90 – 150 minuten braden of stoven
  • Riblap: 120 – 150 minuten braden of stoven
  • Rosbief: 12 – 15 minuten braden bij 300 gram
  • Stooflap: 120 – 150 minuten stoven of smoren
  • Stoofvlees: 120 – 150 minuten stoven
  • Sukade: 120 -150 minuten stoven afblussen met vocht
  • Verse worst: 12 – 15 minuten bakken, of 15-20 minuten braden