Bereidingstijden

 

Moeite met het bakken en braden van vlees? Is het de ene keer te rood, de andere keer doorgeslagen en taai? Kijk dan hieronder voor de bereidingstijden van ons vlees.

Rundvlees
Bieflap 2 – 3 min bakken per zijde (rosé)
Biefstuk 2 – 3min bakken per zijde (ook kogelbiefstuk)
Braadlap 120 – 150 min Stoven (= stooflap=runderlap)
Braadstuk 120 – 150 min Stoven
Entrecote 2 – 4 min bakken per zijde bij 180 gram
Entrecote 12 – 18 min bakken bij 500 gram
Gehakt 10 – 15 min bakken of braden
Hamburger 3 – 5 min bakken per zijde
Ossenhaas 2 – 3 min bakken per zijde, (lapje)
Poulet 90-150 min braden of stoven
Riblap 120 – 150 min braden of stoven
Ribeye 4 – 6 min bakken per zijde bij 300 gram
Rosbief 12 – 15 min bakken bij 300 gram
Schenkel 150 – 180 min stoven of trekken voor soep
Soepvlees 150 – 180 min stoven of trekken voor soep
Stooflap 120 – 150 min stoven als sukade
Stoofvlees 120 – 150 min stoven
Sukade 120—150 min stoven Rartaar 3 – 4 min bakken per zijde
Verse worst 12 – 15 min bakken, of 15-20 min braden

Paardenvlees
Biefstuk 2 – 3 min bakken per zijde
Braadlap 120 – 150 min Stoven (=stooflap)
Gehakt 12 – 15 min bakken, braden 5 min langer
Ossenhaas 2 – 3 min bakken per zijde, (lapje)
Poulet 90 – 150 min braden of stoven
Riblap 120 – 150 min braden of stoven
Rosbief 12 – 15 min braden bij 300 gram
Stooflap 120 – 150 min stoven of smoren
Stoofvlees 120 – 150 min stoven
Sukade 120 -150 min stoven afblussen met vocht
Verse worst 12 – 15 min bakken, of 15-20 min braden