Wildernisvlees Naardermeer

Vlees van de koeien die rond het Naardermeer lopen: op tafel in Muiden, Muiderberg, Bussum, Weesp en Naarden. Dit is de kern van het initiatief van stichting Free Nature, eigenaar van de kudde Galloways en Natuurmonumenten, eigenaar van het gebied.

Wildernisvlees Naardermeer is net als gewoon wildernisvlees, alleen met een paar kleine verschillen. Het vlees is afkomstig van dieren die gegarandeerd komen uit gebieden rondom het Naardermeer en wordt alleen hier verkocht. Door gebruik te maken van een lokaal slachthuis is de keten nog korter geworden. In tegenstelling tot wildernisvlees wordt Galloway Naardermeer vers aangeboden en is dus niet ingevroren.

In 1989 heeft Natuurmonumenten 12 Galloways geïmporteerd uit Zuid Schotland. In 2004 is deze groep van inmiddels 70 dieren overgenomen door Free Nature. Gemiddeld lopen er nu zo´n 145 dieren. Om deze kudde gezond en evenwichtig te houden wordt ieder najaar een aantal dieren geslacht.

Bestellen van het vlees doe je via de webshop van Wildernisvlees Naardermeer. De verkoopdagen 2017 zijn 7 oktober, 11 november en 9 december op Stadszigt. Het vlees moet van tevoren besteld worden. De verkoopdagen zijn er alleen om de bestelling op te halen.

Er kan steeds per verkoopdag besteld worden. Alle informatie is verder op deze site te vinden. Voor meer informatie mailt u met wildernisvlees.naardermeer@freenature.nl. Vragen en opmerkingen kunnen ook via het bestelformulier via het invulveld onderaan.