Wildernisvlees Gelderse Poort

Wildernisvlees, maar dan net even iets anders: dat is Wildernisvlees Gelderse Poort

Woont u in de omgeving van de Gelderse Poort en heeft u interesse in een pakket vers wildernisvlees? Dan kunt u hier tot en met 31 oktober uw versvleespakket bestellen. U kunt uw bestelling dit jaar afhalen op zaterdag 9 november tussen 10:00 en 14:00 uur aan de Ooijse Bandijk 36B te Ooij.

Direct naar bestellen? Klik hier!

Jaarlijkse kuddebeheer Gelderse Poort

De kuddes Koniks en Galloways van FREE Nature zijn al ruim 25 jaar aanwezig in de Gelderse Poort. Daarvoor worden ze ingehuurd door Staatsbosbeheer. De jaarrond begrazing draagt bij aan de natuurdoelen in deze aaneengesloten riviernatuur. De dieren leven hier in zo natuurlijk mogelijke kuddes van mannelijk en vrouwelijke dieren. In de Gelderse Poort is plaats en voldoende voedsel voor 330 grazers. Door de natuurlijke aanwas is de groep nu te groot en moeten er dieren uitgehaald worden. Niet alle dieren kunnen worden herplaatst, jaarlijks gaat een deel van deze dieren gaan naar de slager. Het vlees wordt verkocht.

Wandeling

Op zaterdag 9 november organiseert FREE Nature excursies naar het leefgebied van de grazers. De excursies starten om 11:00 uur en 13:00 uur en duren ongeveer 1 uur.  Aanmelden kan door deze als product toe te voegen aan uw winkelmandje tijdens uw bestelling. Voor slechts €1,- neemt u deel en ontvangt u na afloop een lekker bakje koffie. Wees er snel bij want vol=vol.

Heeft u belangstelling voor het vlees  dan kunt u tot uiterlijk donderdag 31 oktober dit streekproduct bestellen. Op zaterdag 9 november tussen 10:00 en 14:00 uur kunt u dan uw pakket ophalen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer (Ooijse bandijk 36b, 6576 JE Ooij).

Direct naar bestellen? Klik hier!

Contactpersoon