Deelense Heide

November 2023 - Webshop aangevuld met wildernisvlees

De natuur blijft ons iedere dag verwonderen én verbazen. Niet lang geleden waren we getuige van een bijzondere interactie op de Veluwe tussen de wisentenkudde en een roedel wolven. De wisenten wisten een wolvenaanval af te slaan, dankzij de kracht van de sociale kudde. In hun familiegroep voelen de wisenten zich veilig en is zelfs het meest kwetsbare kalfje beschermd. De interactie illustreert niet alleen hoe krachtig het natuurlijk instinct van dieren is, maar ook de weerbarstigheid van de natuur. Oeroude natuurlijke processen en interacties die lang niet in ons land zijn waargenomen, keren terug.

Laat u zich net zo graag verwonderen door de natuur als wij? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een van onze begrazingsgebieden. In veel van de gebieden kunt u vrij rondstruinen en is de kans op een ontmoeting met onze kuddes groot. Op onze website vindt u een overzicht van activiteiten die door ons of onze partners worden georganiseerd. Zo kunt u deze winter mee op runderwandeling door de Broekpolder of op struintocht door het prachtige Munnikenland.  

Wildernisvlees

Maandag 20 november vullen we de webshop met een nieuwe voorraad wildernisvlees. De shop is vanaf 15.00 uur open, maar de voorraad is helaas beperkt. Wilt u graag wildernisvlees serveren tijdens de feestdagen? Wees er dan snel bij. Bestellen kan tot donderdag 30 november 10.00 uur, zolang de voorraad strekt. Levering vindt plaats op 5 en 6 december. Dit is de laatste levering van 2023. We houden u op de hoogte van de plannen voor 2024.

Fijne feestdagen

FREE Nature en Team Wildernisvlees bedankt u voor uw interesse voor ons werk en uw bestellingen in onze webshop. Uw keuze voor wildernisvlees draagt bij aan het beheer van Nederlandse natuurgebieden die door onze grote grazers worden begraasd.

We wensen u fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuw jaar toe!

Wildernisvlees

Op maandag 20 november om 15.00 uur opent de webshop met een nieuwe voorraad wildernisvlees. Bestellingen kunt u plaatsen tot donderdag 30 november 10.00 uur. (zolang de voorraad strekt). Levering bij de diverse afhaallocaties vindt plaats op dinsdag 5 en woensdag 6 december. U kunt uw bestelling afhalen volgens de tijden vermeld op de pakbon, die u na het bestellen ontvangt uit de webshop. De afhaaltijden zijn ook te vinden op de website

Klik hier om direct naar onze webshop te gaan.

Pakketten

De voorraad wildernisvlees is niet erg groot. Mogelijk zijn ook niet alle (luxe) producten beschikbaar. Producten die uitverkocht zijn, zijn niet meer zichtbaar in de shop. Wilt u graag bestellen? Wees er dan snel bij! De webshop zal dit keer worden gevuld met de volgende pakketten:

  • Rund: Diverse pakketten, o.a. gehakt (260 en 400 gram), biefburgers, chipolataworstjes, stoofvlees en vlugklaar. Er zijnen helaas slechts enkele luxe pakketten rundvlees beschikbaar.
  • Paard: Gemengde pakketten van 3 en 5 kilogram. Het pakket paardenvlees bevat ook biefstuk.

Wijzigingen afhaalpunten

Graag willen we u attenderen op een aantal wijzigingen in de beschikbaarheid en openingstijden van onze afhaalpunten.

  • Afhaalpunt De Horsterhof in Duiven stopt per 1 januari a.s. In december kunt u hier voor de laatste keer uw pakket afhalen.
  • Afhaalpunt Hof Eyghentijds in Rosmalen stopt eveneens per 1 januari. In december kunt u hier voor de laatste keer uw pakket afhalen.
  • U kunt uw bestelling bij afhaalpunt De Winkel van Land & Boschzigt in 's-Graveland ophalen op woensdagmiddag 6 december tussen 14:00 en 17:00.
  • Afhaalpunt Het Winkeltje op Landgoed Oostbroek in De Bilt verzoekt u vriendelijk om uw bestelling zo veel mogelijk op dinsdagmiddag 5 december tussen 12:30 en 15:30 op te halen.
  • Het afhaalpunt in Ouderkerk aan de Amstel is in december gesloten, het is daarom dit keer niet mogelijk om daar uw bestelling af te halen.

Volgende levering

Wij verwachten onze volgende levering in februari 2024. Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte op welke datum de webshop weer wordt aangevuld.

Nieuwsberichten

02.11.2023

Galloways begrazen deze winter de Deelense Heide

Een beetje weer en wind hield onze kuddebeheerders vandaag niet tegen: een groepje Gallowaystieren werd van Naarden naar Deelen verhuisd. In opdracht van Staatsbosbeheer zal de kudde daar de komende winter de Deelense Heide begrazen.  Het voormalig landbouwgebied werd de afgelopen jaren gemaaid. Deze winter mogen de runderen onze opdrachtgever helpen richting het behalen van de beoog...
Lees verder
15.11.2023

Ooggetuige van bijzondere interactie tussen wisenten en wolven op de Veluwe

Tijdens een routinecontrole op de Veluwe, waren drie natuurbeheerders ooggetuige van een zeer bijzondere interactie tussen twee sleutelsoorten. Het drietal, werkzaam voor Staatsbosbeheer, ARK Rewilding Nederland en kuddebeheerder FREE Nature, zagen dat enkele wolven de kudde wisenten benaderde. Deze bijzondere interactie illustreert een terugkeer van natuurlijke processen en het herst...
Lees verder

Agenda

16.12.2023

Runderwandeling door de Broekpolder

De kudde Schotse Hooglanders heeft het reuze naar hun zin in de Broekpolder. Deze prachtige runderen zijn deels verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van ...
Lees verder
26.12.2023

Struintocht door het Munnikenland

Kom met je gezin struinen buiten de paden in de uiterwaarden van het Munnikenland rond Slot Loevestein. Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdek je dit ruige gebied. In ieder jaargetijde is de tocht anders: in het voorjaar zijn de uiterwaarden r...
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl