Koniks

Lente 2023

Regenbuien maken plaats voor de zon, de eerste kalfjes en veulentjes worden in onze begrazingsgebieden geboren en de paasdagen liggen in het vooruitzicht: het voelt als lente! De natuur komt in bloei en daar zijn de grazers als de kippen bij. Hun dieet verandert langzaam weer van het snoeien van takken, bast en eten van ruigere grassen en kruiden, naar het eten van sappig voorjaarsgras. 

De dieren weten de malse voorjaarsbloeiers moeiteloos te vinden. De grazers die FREE Nature inzet, zoals de Schotse hooglander, rode geus, wisent en de konik, zijn volledig ingesteld op het zelfstandige leven in de vrije natuur. In een publicatie in het tijdschrift 'De Zoogdier' duiken we dieper in op wat die laatste grazer - het konikpaard - in het bijzonder zo speciaal maakt. Een klein voorproefje leest u op onze website. 

Op onze website vindt u eveneens onze webshop, die nog steeds open is. De voorraad is beperkt, maar er zijn nog wat pakketten beschikbaar waarmee u een smakelijke lentemaaltijd op tafel zet. FREE Nature wenst u alvast een prettig paasweekend!

Nieuwsberichten

16.03.2023

Publicatie: De sociale structuur van wildlevende konikpaarden

In het lentenummer van het kwartaalblad De Zoogdier duikt FREE Nature dieper in op de sociale dynamiek van wildlevende konikpaarden. Wie namelijk vanaf een afstand naar een grote, wildlevende kudde konikpaarden kijkt denkt dat alle dieren door elkaar lopen.
Lees verder
14.03.2023

Bijzondere natuurresultaten in uniek beheerd Kuipersveer

Ieder natuurgebied is bijzonder, maar Kuipersveer, langs de Oude Maas in Zuid-Holland, is écht uniek. Het beheer van het gebied wordt gesponsord door verschillende bedrijven en de zeer toegewijde ‘Vrienden van Kuipersveer’. In samenwerking met het Hoekschewaards Landschap begraasd een kleine kudde Schotse hooglanders van FREE Nature de voormalige opslag van de  inmiddels verdwenen sui...
Lees verder

Wildernisvlees

Nog tot en met volgende week woensdag 29 maart kunt u wildernisvlees in onze webshop bestellen. Levering bij de diverse afhaallocaties vindt plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 april. U kunt uw bestelling afhalen volgens de tijden vermeld op de pakbon, die u na het bestellen ontvangt uit de webshop. De afhaaltijden zijn ook te vinden op onze website

De voorraad wildernisvlees is beperkt, maar er zijn nog enkele pakketten beschikbaar. Wil u tijdens de paasdagen genieten van een heerlijke lentestoof? Kies dan voor het pakket stoofvlees of de stooflapjes van rund.  

Gaat uw voorkeur meer uit naar een biefstuk, entrecote of rosbief? Kijk dan eens bij onze pakketten luxe wildernisvlees van rund. Voor alledag zijn er ook nog enkele pakketten gemengd wildernisvlees van rund en paard verkrijgbaar: deze bestaan uit een mix van onder andere tartaar, stooflap, poulet en biefburger. De inhoud kan variëren naar aanbod. 

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl