Schotse Hooglander

Januari 2023

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken op gang. En ook in 2023 werken onze medewerkers met veel enthousiasme hard door. Door het stijgende water zijn onze beheerders de afgelopen week nog eens extra druk in de weer geweest.

In sommige gebieden was het noodzakelijk om de dieren richting hun hoogwatervluchtplaats te begeleiden. Daar staan ze hoog en droog en worden de grazers extra bijgevoerd met hooi. Zodra het water zakt, keren de dieren weer terug.

Een paar weken geleden deelden we een overzicht van vijf begrazingsgebieden die écht een bezoekje waard zijn. Zélfs bij regenachtig weer! Trek uw regenjas en laarzen aan en ontdek hoe de grote grazers bijdragen aan de ontwikkeling van deze unieke natuurlandschappen.

Van hard werken en lange stukken wandelen krijg je trek. Ons wildernisvlees is vanaf vandaag weer te bestellen. De voorraad is slechts beperkt en bestaat uitsluitend uit rundvlees: wilt u graag wat bestellen wees er dan snel bij. U kunt uw bestelling plaatsen tot en met woensdag 8 februari. Meer hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief.  

Nieuwsberichten

24.12.2022

Vijf begrazingsgebieden die een bezoekje waard zijn

Haal een frisse neus en maak een wandeling aan een van de prachtige natuurgebieden die ons land telt. Zo zijn onderstaande vijf gebieden, die worden begraasd door grote grazers van FREE Nature, zeker een bezoekje waard. Doe je sjaal om, trek een paar waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en ontdek hoe de grote grazers bijdragen aan de ontwikkeling van deze unieke natuurlandschappe...
Lees verder

Wildernisvlees

Sinds vandaag (20 januari) is de webshop weer gevuld met een nieuwe voorraad wildernisvlees van rund. Paarden- en waterbuffelvlees is momenteel niet voorradig. Bestellingen kunt u plaatsen tot en met woensdag 8 februari (24:00). 

Levering bij de diverse afhaallocaties vindt plaats op dinsdag 14 en woensdag 15 februari. U kunt uw bestelling afhalen volgens de tijden vermeld op de pakbon, die u na het bestellen ontvangt uit de webshop. De afhaaltijden zijn ook te vinden op de website

Producten die uitverkocht zijn, zijn niet (meer) zichtbaar in de shop. Wilt u graag bestellen? Wees er dan snel bij!

PAKKETTEN

In de webshop zijn de volgende pakketten beschikbaar:

  • Pakketten rundvlees in diverse variaties. Denk aan een pakket met stoofvlees, een gemengd pakket, gehaktpakket of een pakket met 'vlugklaarvlees', of u kiest voor chipolataworstjes of het pakket met luxe vlees. Er is nog meer! kijk in de shop voor het complete aanbod.

Al het wildernisvlees dat FREE Nature aanbiedt voldoet aan alle gestelde wet- en regelgeving en kan zodoende veilig worden geconsumeerd. Het vlees bevat geen (kunstmatige) additieven of e-nummers. Enkel aan de biefburger en worst wordt een kruidenmelange toegevoegd, van peper, zout, koriander, nootmuskaat, gember, foelie, ui en paprikapoeder.

VOLGENDE LEVERING APRIL 2023

We verwachten eind maart de shop weer te openen voor de eerstvolgende leveringsronde. Nadere info en data volgen te zijner tijd. We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief waarvoor u zich kunt abonneren via onze website.

Nieuwsberichten

16.01.2023

Grote grazers begeleid naar hoogwatervluchtplaatsen

De afgelopen weken zijn onze beheerders druk bezig geweest door het stijgende hoogwater. Beheerders die werken langs de grote rivieren, krijgen jaarlijks te maken met hoogwater. Afhankelijk van de regenval hier én in andere delen in Europa, kan het waterpeil zodanig stijgen dat uiterwaarden onder water komen te staan. Onze kuddebeheerders hebben gelukkig veel ervaring met hoogwater ...
Lees verder

Agenda

07.09.2023

Cursus 'Natuurlijke Begrazing in de Praktijk' 2023

Natuurlijke begrazing wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze vorm van natuurgebied is ruim inzetbaar: voor verschillende doeleinden en natuurdoeltypen, zijn verschillende vormen van begrazing en diverse soorten grote grazers beschikbaar.  Zo dragen waterbuffels bij aan waterveiligheid, zorgen stieren voor insectenrijke stierenkuilen en dragen herkauwers, zoals rund en wisent,...
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl