Konikpaarden Kuipersveer © Petra Snijders

Maart 2022

Nieuwsberichten

24.02.2022

Blog: Woelen in het zand op de Maashorst

Studente Veerle Basten heeft op de Maashorst onderzoek gedaan naar de meerwaarde van stierenkuilen en zandbaden. Zij schreef hierover de volgende blog:
Lees verder

Wildernisvlees maart 2022

Bestellen voor de maart levering kan tot en met woensdag 16 maart. Er komen al veel bestellingen binnen, dus wacht niet tot het laatste moment.

Tip 1: Bestel iets extra’s want in april is er geen levering.
FREE Nature heeft op dit moment minder dieren uit de natuurgebieden die geslacht moeten worden dan in andere jaren en daarom hebben we minder voorraad dit voorjaar. Vandaar onze keus om de levering van april over te slaan. We verwachten de webshop wel te kunnen vullen voor een levering eind mei.

Producten die uitverkocht zijn, zijn niet meer zichtbaar in de shop.

We brengen u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de bestelmogelijkheid.

Tip 2: Er zijn biefburgers en saucijzen op voorraad, die zijn prima geschikt voor de eerste lente-barbecue. Ook in het gemengde pakket zitten biefburgers en saucijzen

Abonneren op de nieuwsbrief, klik hier.

Afhalen in maart

U kunt uw bestelling ophalen vanaf 22 en 23 maart bij de afhaalpunten, die elk hun eigen openingstijden en of afhaalmomenten hebben. Onderaan de pakbon die u na het bestellen ontvangt, staan de afhaalgegevens vermeld. Die afhaaltijden zijn uiteraard ook te vinden op de website.

We zijn blij dat alle afhaalpunten weer open zijn. Let op dat afhalen bij Hof Eyghentijds in Rosmalen alleen in het weekend mogelijk is. Bij ons afhaalpunt in Ouderkerk aan de Amstel heeft u ook de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak te maken.

Tip 3: Combineer het afhalen van uw bestelling met een wandeling in de omgeving van het afhaalpunt van uw keuze. Veel van onze afhaalpunten liggen op een prachtige locatie, in een omgeving die erom vraagt ontdekt te worden. Een kop koffie of thee op het terras is mogelijk bij een aantal van onze afhaalpunten en geeft het ophalen van uw bestelling net iets extra’s.

Alvast hartelijk dank voor uw bestelling en we zien u graag terug in mei!

 

 

Nieuwsberichten

25.02.2022

Inventarisatie natuurgebieden Diemen levert weer mooie resultaten op!

Al ruim 20 jaar ontwikkelt de natuur rondom de Vattenfall centrale in Diemen zich spectaculair. Natuurlijke begrazing is hier één van de drijvende krachten. Een iets hogere begrazingsdruk op de Zeehoeve zorgde ervoor dat diverse pionierssoorten hun plek in het gebied wisten te vinden, terwijl elders de rijkdom aan orchideeën toeneemt. Het aantal waargenomen vogelsoorten neemt nog stee...
Lees verder
08.02.2022

Grauwe klauwier doet het goed in rustige delen van de Maashorst

Door Jos v.d. Wijst, Stichting Natuurorganisaties de Maashorst
Lees verder

Agenda

07.09.2023

Cursus 'Natuurlijke Begrazing in de Praktijk' 2023

Natuurlijke begrazing wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze vorm van natuurgebied is ruim inzetbaar: voor verschillende doeleinden en natuurdoeltypen, zijn verschillende vormen van begrazing en diverse soorten grote grazers beschikbaar.  Zo dragen waterbuffels bij aan waterveiligheid, zorgen stieren voor insectenrijke stierenkuilen en dragen herkauwers, zoals rund en wisent,...
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl