Galloway Loowaard © Sabine Wolters

Januari 2022

Hopelijk bent u 2022 goed gestart en waarschijnlijk kijkt u net als wij uit naar het voorjaar, met meer licht en een ontluikende natuur. Of gaat koning winter zich misschien nog roeren?

Deze tijd van het jaar leent zich bij uitstek voor een wandeling in de natuur. Gaat u eropuit in een natuurgebied van FREE Nature, let dan op dat u op afstand blijft van de kuddes. Bij guur weer zoeken de dieren luwe plekken op, uit de wind. Zo kunt u de dieren tegenkomen aan de bosranden, of achter een duin of heuvel. De grotere kuddes lopen nu meer verspreid over de gebieden, opzoek naar hun wintervoedsel.

Uitgelicht

Meelenbroek

Het nieuwe natuurgebied Meelenbroek sluit aan op andere natuurgebieden (ca. 50 ha) die ARK in samenwerking met FREE Nature in de periode 2010-2017 in deze omgeving ontwikkeld heeft, en in 2017 overgedragen heeft aan Staatsbosbeheer.
Lees verder

Wormdal

Levende natuurlijke processen Onder de rook van Kerkrade en het Duitse Herzogenrath ligt een van de meest natuurlijke beekdalen van Nederland: dat van de Worm. Voor de Tweede Wereldoorlog - toen de landbouw hier nog betekenis had - was het riviertje ingesnoerd tot een smal stroombed. Na de 2e Wereldoorlog verloor de landbouw aan betekenis en werd mijnbouw de belangrijkste activiteit....
Lees verder

Wildernisvlees februari 2022

Team Wildernisvlees is blij dat we de webshop weer hebben kunnen vullen en openen. Door de coronamaatregelen waren er in januari erg weinig afhaalpunten beschikbaar, waardoor we niet hebben kunnen leveren. Maar in februari staan vrijwel alle voor u bekende locaties weer voor u klaar. Helaas zijn alleen de afhaalpunten in Rosmalen en Ouderkerk aan de Amstel nog niet beschikbaar.

Wellicht is uw vriezer nu behoorlijk leeg en kan er weer een voorraadje wildernisvlees in. Op dit moment zijn er diverse pakketten van rund en paard in de shop op voorraad, zodat u voldoende keus heeft. Denk aan een pakket stoofvlees, verpakt per 500 gram, om heerlijke stoofgerechten mee te maken. Fijn om voor 2 dagen klaar te maken, nu we weer steeds meer verplichtingen buiten de deur hebben. De pakjes in het pakket stoofvlees zijn heel goed onderling te combineren, zodat u in 1 keer een grotere hoeveelheid kunt maken.

Doordat ook FREE Nature te maken heeft met diverse prijsverhogingen, hebben wij de prijzen van onze pakketten met ingang van 1 januari jl. moeten verhogen.

Uitgelicht

Sociale kuddes

Het gebruik van sociale kuddes is essentieel bij natuurlijke begrazing. Sociale kuddes hebben een natuurlijke leeftijdsopbouw en een min of meer gelijke verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke dieren. Een hele normale natuurlijke situatie zou je denken!
Lees verder

Afhalen in februari

U kunt pakketten wildernisvlees bestellen tot en met woensdag 9 februari. 
U kunt uw bestelling ophalen vanaf 15 en 16 februari bij de diverse bekende afhaalpunten.

Producten die uitverkocht zijn, zijn niet meer zichtbaar in de shop.

Let op de openingstijden van de diverse afhaalpunten. In verband met de winterperiode zijn de afhaaltijden bij sommige afhaalpunten aangepast. De actuele tijden kunt u vinden in de webshop bij de gegevens over de afhaalpunten en op de pakbon, onderaan bij het kopje: afhalen. De pakbon ontvangt u per mail, na een geslaagde bestelling in de shop. Geen pakbon? Kijk even in uw spambox. Als u geen pakbon ontvangt, ging er misschien iets mis en kunt u mailen naar: wildernisvlees@freenature.nl

Alvast hartelijk dank voor uw bestelling!

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl