Miniatuurvoorbeeld

Terugroepactie Wildernisvlees Rund Loevestein

Beste Wildernisvleesklant,

Voor de leveringen van maart, april of mei, heeft u wildernisvlees van rund besteld. Helaas moeten wij een deel van dit vlees terugroepen en moet dit vlees vernietigd worden. Het betreft wildernisvlees-gehakt, worst en hamburgers van rund (Rode Geus) afkomstig uit natuurgebied Loevestein, geslacht op 12 maart met batchnummer 12032020. Op de doos waarin u het vlees heeft opgehaald zit een sticker waarop genoemde informatie staat.

Mocht u vlees hebben wat aan deze omschrijving voldoet dan verzoeken wij u dit vlees weg te gooien en niet te consumeren. U kunt dit vlees weggooien, maak wel eventueel een foto van het label op de doos als u deze nog heeft. Heeft u vlees van een ander dier en uit een ander gebied dan kunt u dit gewoon consumeren. Mocht u niet meer in bezit zijn van de doos dan kunt u bij twijfel het vlees beter weg doen.

Bij controle door de NVWA is in het vet van vlees van deze dieren verontreiniging aangetoond in de vorm van dioxines en pcb’s. Hierop mag het vlees niet langer verkocht worden. De uitslag van dit onderzoek heeft ons zeer verbaasd, immers in het natuurgebied rondom slot Loevestein ligt voor zover ons bekend geen enkele verontreiniging. Samen met de terreinbeheerder treden we in overleg wat de oorzaak van deze verontreiniging kan zijn.  Daarnaast treden wij in overleg met toxicologen over welke risico’s dit precies oplevert. Helaas hebben wij nog heel veel vragen en geen antwoorden. Wij weten dit sinds gisteravond.

Wij zijn verplicht iedereen te benaderen die gehakt, worst of saucijzen van deze dieren hebben aangeschaft. Wij verzoeken u een leesbevestiging te versturen.

Samen gaan we opzoek naar een passende oplossing. Begin volgende week zullen wij u hierover informeren; hoe u uw geld terug kunt krijgen of wij u een ander pakket kunnen leveren uit een ander gebied.

Met vriendelijke groet,

Team Wildernisvlees – FREE Nature

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl