Nieuwe waterbuffelstiertjes groeien op in kudde Noordwaard

07.06.2019

Eind mei zijn er twee nieuwe waterbuffelstiertjes geïntroduceerd in de kudde in de Noordwaard. Zij kunnen hier rustig opgroeien en op termijn voor de nodige bloedverversing zorgen. Voor nu zijn ze netjes opgenomen in de kudde.

De 2 nieuwe stiertjes zijn geïntroduceerd in de waterbuffelkudde, welke inmiddels uit ruim 38 dieren bestaat. Omdat vrij levende waterbuffels in Nederland een nieuw fenomeen is, konden we de dieren niet uit een ander natuurgebied betrekken. De nieuwe stiertjes komen van een waterbuffelhouder in Limburg, oftewel, gewoon van de boerderij.

Waterbuffelstietje ontmoet koe

FREE Nature kiest  hier bewust voor jonge dieren, die de overstap kunnen maken. En jonge dieren worden door de kudde gemakkelijk geaccepteerd. Ze zijn immers (nog) geen bedreiging. Zo kunnen ze mooi ingroeien en nog een tijdje leren van de grote jongens. Zo ontstaat uiteindelijk  het gewenste natuurlijk gedrag.

Geweldig om te zien hoe de nieuwe stiertjes het naar hun zin hadden in de Noordwaard. Badderen, zwemmen, spelen en spetteren. Ze hadden nog nooit (zoveel) water gezien, Ze hebben eindeloos gebadderd, de kop onder water gestoken en al spetterend rondjes gerend. Toen de kudde de kreek overstak, moesten zij ook zwemmen, dat was even wennen, los van de grond, dus ze draaiden eerst een paar keer om. Maar zoals het hoort bij een echte waterbuffel, gaven ze niet op en kwamen ze aan de overkant. Ze zijn nu nog klein, maar over een tijdje mogen zij voor nageslacht zorgen in de kudde.

Waterbuffelstiertje spetteren vrolijk in het rond
Kudde waterbuffels steekt kreek over

 

Contactpersoon