Maarten Bakker treedt toe tot Raad van Toezicht

10.01.2024

Na 11 jaar neemt FREE Nature afscheid van Dianne Nijland, secretaris binnen onze Raad van Toezicht. Per februari gaat zij aan de slag als directeur-bestuurder bij SOVON. Maarten Bakker, gebiedsmanager bij Natuurmonumenten van de beheereenheid Veluwezoom en fractievoorzitter bij de VVD Nijmegen, neemt het stokje van haar over.

Eerder deze week nam de Raad tezamen met onze directeur-bestuurder Roeland Vermeulen afscheid van Dianne en werd Maarten verwelkomd. Roeland Vermeulen: “We bedanken Dianne voor haar toewijding en inzet gedurende de 11 jaar die zij onderdeel uitmaakte van onze Raad van Toezicht. Haar scherpe opmerkingen en creatieve ideeën hebben onze organisatie verder geholpen. En niet te vergeten: onze slogan ‘natuur op eigen benen’, die wij al jaren met trots uiten, komt bij Dianne vandaan.”

“We kijken uit naar een mooie nieuwe samenwerking met Maarten. Zijn kennis als gebiedsmanager en ervaring met beheer van grote grazers biedt een waardevolle aanvulling op onze Raad.”

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van FREE Nature houdt toezicht en toetst voorstellen aan vastgesteld beleid. Daarnaast is de Raad werkgever en sparringpartner voor de directeur-bestuurder. De auditcommissie binnen de Raad is belast met het toezicht op de financiën, risicobeheersing, controlesystemen en werking van de administratieve organisatie. Jaarlijks komt de Raad drie tot vier keer bijeen. Middels kwartaalmemo’s wordt de Raad op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen de organisatie.

De Raad van Toezicht van FREE Nature bestaat op dit moment uit Marc van den Tweel, Herbert Prins, Arjen Heerema, Frits Spangenberg en Maarten Bakker.

Contactpersoon
Contact
info@freenature.nl