Geslaagde tweede editie dag van het Kanaalpark

19.09.2017

Na een regenachtige week, brak gisteren in Rosmalen de zon door. En dat kwam goed uit, want die dag stond natuurgebied het Kanaalpark in het zonnetje! Vele bezoekers hebben genoten van alles wat de stadsboerderij en het natuurgebied te bieden hebben. Deze tweede editie van de Dag van het Kanaalpark was dan ook goed bezocht. 

Wildernisvlees biefburgers bakken dag van het kanaalpark

FREE Nature was aanwezig met een informatiestandje om uitleg te geven over de kudde Rode Geuzen in het Kanaalpark. Ook verkochten wij wildernisvlees, als proefpakketjes en van de BBQ. Natuurmonumenten was aanwezig met het blote-voetenpad en IVN trok regelmatig het Kanaalpark in voor een excursie. Kinderen mochten waterbeestjes vangen, de poepquiz doen en biggetjes knuffelen. De Rode Geuzen zelf hielden zich wat afzijdig, zij zochten met hun pasgeboren kalfje vooral de rust op in het Kanaalpark. .

Bekendmaking naam kalf Kanaalpark

De naam voor het pasgeboren Rode Geuzen kalfje is bekend. Hij gaat voortaan door het leven als Otis van het Kanaalpark. We willen Linda hartelijk feliciteren, zij bedacht de winnende naam tijdens de Dag van het Kanaalpark.

Voor de interne administratie geeft FREE Nature de dieren namen. Normaal gesproken worden deze namen intern gehouden en gebruikt voor het kuddebeheer. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning om zo inteelt te voorkomen. Omdat dit laatste kalf de dag voor de dag van het kanaalpark is geboren is hier eenmalig een uitzonding op gemaakt. De naam van het kalf begint met dezelfde letter als de moederkoe.

Koe met kalf in het kanaalpark
Contactpersoon