Met trots presenteren wij u het jaarverslag 2019

05.06.2020

Met trots mogen wij u het jaarverslag 2019 presenteren. Hierin een impressie van onze activiteiten en de bereikte resultaten afgelopen jaar.

2019 was een roerig jaar met veel hoogtepunten. Natuurlijke begrazing zit in de lift, zo mochten we nieuwe gebieden als de Groesplaat en de Heesseltse uiterwaarden bevolken met onze dieren. Beheerders van FREE Nature leverden een unieke prestatie door maar liefst 150 koniks vanuit de Oostvaardersplassen te verplaatsen naar het Nailibokski reservaat in Wit-Rusland. Nooit eerder vond er een dergelijk transport van wild levende grazers in Europa plaats. Ook werd er ook een groep dieren verplaatst naar het Atapuerca reservaat in Spanje.

De kern van ons werk ligt echter in ons eigen land, in de meer dan 30 natuurgebieden waar onze grazers het landschap vormgeven. Vele bijzondere verhalen waren te melden uit onze gebieden. Zo werden de eerste Taurossen geïntroduceerd in het wisentengebied op de Maashorst, werden bij de Rode Geuzen in het Munnikenland tweeling kalveren geboren en zetten we vervolgstappen in de ontwikkeling van de Rode Geus als zelfredzaam ras. Dit en nog veel meer kunt u lezen in dit jaarverslag.

Tot slot wil ik graag Jos Vrolijk en Linda Abbing bedanken voor jarenlange prettige samenwerking. Beide medewerkers zijn een andere weg ingeslagen na vele jaren voor FREE werkzaam te zijn geweest. Hoewel niet meer voor ons werkzaam, weet ik zeker dat we elkaar nog vaker tegen zullen blijven komen. Aan Wouter Deelen een hartelijk welkom als nieuwe medewerker binnen ons enthousiaste team.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier met dit jaarverslag. U kunt het jaarverslag openen door hier te klikken.

Roeland Vermeulen

Directeur/bestuurder FREE Nature

Jaarverslag 2019