Jaarverslag Geuzenbos 2017

23.04.2018

Ieder gebied kent zijn eigen verhaal. Zo ook het Geuzenbos Amsterdam. Jaarlijks schrijft FREE-beheerder Arjen Boerman voor u op wat er allemaal te beleven was in deze verborgen parel in het Amsterdamse Havengebied.

Voor u ligt het jaarverslag van 2017, een jaar waarin weer veel gebeurd is. Een jaarverslag in nieuwe stijl met verhalen uit de kudde en met belevenissen van de kuddebeheerder en vrijwilligers. Want ondanks alle perikelen rond de ontwikkeling van een groot festivalterrein pal naast het gebied is en blijft het Geuzenbos een onbekende natuurparel, waarin geen jaar(getijde) hetzelfde is. Een jaar waarin het beheerteam van FREE Nature tijdens de jaarlijkse FREE tweedaagse een bezoek bracht aan het Geuzenbos en zich heeft verwonderd over deze onverwachte stadswildernis. 

Als lezer wil Arjen u dan ook graag met de gebiedsverhalen een inkijkje geven in wat het Geuzenbos voor ons als FREE en vrijwillige toezichthouders inhoudt. Een serene rustplek te midden van al die bedrijvigheid, maar waar ook elk jaar heel wat jong leven aan zijn bestaan op de wereld begint. Of het nu een pasgeboren kalf is wat onvast op zijn pootjes door moeders wordt droog gelikt of de havik die baltsend in een oude wilg zit te roepen om zijn mannetje. Er is altijd wel wat moois te beleven.   

Veel lees plezier!

Download hier het jaarverslag

Contactpersoon