Gemeente Binnenmaas steunt Kuipersveer

09.11.2017

De gemeenteraad heeft 7 november 2017 ingestemd met een financiƫle bijdrage voor het behoud van natuurgebied Kuipersveer. De bijdrage gaat naar het Hoekschewaards Landschap en is bedoeld om tot en met 2019 de huur van het natuurgebied te kunnen betalen aan het Rijksvastgoedbedrijf. FREE Nature beheert sinds 1999 het gebied. Eerst in opdracht van Suiker Unie, en sinds 2016 voor het Hoekschewaards Landschap. Sindsdien worden de kosten voor beheer gedragen door de Vrienden van Kuipersveer. Dit zijn bedrijven en inwoners die het gebied een warm hart toedragen en sponsoren. De kosten voor de huur vallen hier buiten.

Kuipersveer Puttershoek

De bijdrage van de gemeente Binnenmaas komt uit fonds Vitaal Binnenmaas en voldoet aan de uitkeringsvoorwaarden omdat de levendigheid in Puttershoek wordt gestimuleerd, er maatschappelijke betrokkenheid is van bewoners en partners (de Vrienden van Kuipersveer), het bijdraagt aan beleving van het nationaal landschap doordat Kuipersveer vrij toegankelijk is en met zijn (natte) buitendijkse ligging past binnen de kenmerken van het landschap in de Hoeksche Waard.

Met deze bijdrage van de gemeente Binnenmaas hebben we drie jaar de tijd om gezamenlijk tot een duurzame oplossing te komen voor de periode erna.

Contactpersoon