Fotoverslag Koniks in Atapuerca Spanje

25.07.2017

Eind 2016 is er een groep koniks verhuisd vanuit Nederland naar het Spaanse Atapuerca. Hier vindt grootschalige natuurontwikkeling plaats en wordt gewerkt aan natuurherstel middels de inzet van wild levende paarden, wisenten en oerrunderen. Atapuerca, nabij de Spaanse stad Burgos, staat al langer bekend om zijn archeologisch opgravingen en zijn rotstekeningen. Deze waren mede de inspiratie voor het project hier. Het transport van de Nederlandse Koniks, die weg moesten van de Landtong Rozenburg, is financieel mede mogelijk gemaakt door inzamelingsacties van omwonenden.

Rotstekeningen in Atapuerca, Spanje
Rotstekeningen in Atapuerca, Spanje

Afgelopen mei brachten enkele medewerkers van FREE Nature een bezoek aan Atapuerca. Samen met de lokale beheerders zagen ze dat het goed ging met de paarden hier. De Nederlandse koniks hebben zich inmidddels aangesloten bij de al aanwezig dieren en vormen hier een grote kudde. Inmiddels zijn er meerdere veulens geboren. Uiteraard zijn de verschillende harems nog goed te onderscheiden.

Het leefgebied in Atapuerca is ook publiek te bezoeken middels safaritochten. Per safarijeep wordt u rondgereden en bezoekt u verschillend van elkaar afgescheiden deelgebieden. Zo zijn er o.a. wisenten, Heckrunderen, Przewalski paarden te vinden, naast de van nature al aanwezig herten, zwijnen en vele honderden gieren. Meer informatie vindt u op de Spaanstalige website www.paleoliticovivo.org.

Hieronder volgt een kort fotoverslag van het bezoek aflopen mei.

Safarijeep Atapuerca Spanje
Bij de koniks in Atapuerca Spanje
Heckrunderen en koniks in Atapuerca Spanje
Wisenten in Atapuerca Spanje
Przewalskipaard in Atapuerca Spanje
Koniks op een bospad in Atapuerca Spanje
Koniks met veulens in Atapuerca Spanje

 

Contactpersoon