Tanja de Bode

Projecten:

  • Konik research in samenwerking met Sharon May-Davis en Equine Studies
  • Konik exursies op aanvraag

Opleiding

Dier- en veehouderij aan de HAS in Den Bosch

Al tijdens mijn opleiding raakte ik betrokken bij FREE Nature. Het werk met de kuddes heeft me destijds gegrepen en fascineert met nog altijd. Het kuddegedrag, de overlevingsstrategieën en manier van omgaan met hun leefgebied blijkt elke keer weer een bron van inspiratie!

Sinds 2011 geef ik regelmatig excursies aan paardenliefhebbers. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe het paard zou leven in een zelf gekozen situatie. Welke structuren zichtbaar zijn in de kudde, hoe zij met elkaar leven, hoe ze omgaan met strenge winters en welke kennis zij opbouwen en doorgeven aan hun nageslacht. Dat is de basis voor ieder paard en daardoor onmisbare informatie voor elke paardenliefhebber.

Via Equine Studies kwam ik een aantal jaren geleden in contact met Sharon May-Davis. Zij raakte zeer geïnteresseerd in de Konik en haar anatomie en biomechanica. Inmiddels zijn we een aantal dissecties en een schat aan informatie verder. Dat de Konik uniek is, dat wisten we al wel. Maar zo bijzonder, dat hadden we nie durven dromen. De eerste officiële publicatie wordt verwacht in de loop van 2017.

Twitter: @tanjadebode


 

 

Tanja de Bode
Functie
Beheerder, voorlichter
Telefoon