Grote grazers excursie in het Munnikenland

25.11.2017

Op zaterdag 25 november om 14.00 uur organiseert Staatsbosbeheer samen met kuddebeheerder FREE Nature een gratis excursie speciaal gericht op de aanwezigheid van grote grazers in het Munnikenland, het natuurgebied rond Slot Loevestein. 

Vrij levende kuddes konikpaarden en rode geuzen (een runderras) worden steeds vaker ingezet in het beheer van de Nederlandse natuurgebieden.

Tijdens de excursie vertellen de boswachter en kuddebeheerder over de inzet van deze grote grazers. Ook komt aan bod hoe te reageren als er runderen en paarden op of langs de weg of het fietspad staan. Natuurlijk is dit ook een kans om de dieren te bestuderen en een toelichting te krijgen op hun gedrag en leefwijze.

Informatie

De excursie op zaterdag 25 november begint om 14.00 uur en duurt 2 uur. Verzamelen bij de ingang van Slot Loevestein. Trek beschermende kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Deelname is gratis. 

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar Dianne Renders, d.renders@staatsbosbeheer.nl of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein

Datum
Tijd
14:00
 - 
16:00
Contactpersoon
Adres

Loevestein 1
5307TG Poederoijen
Nederland