Vrijwilligersbijeenkomst Kanaalpark

21.04.2018

Op zaterdag 21 april is er een vrijwilligersbijeenkomst bij Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5 te Rosmalen. Die ochtend wordt er meer uitleg gegeven over het Kanaalpark en het vrijwilligerswerk. Het programma duurt van 10-12u. We gaan die dag ook het gebied zelf in, dus laarzen of stevige schoenen zijn een pre. Neem voor meer informatie gerust contact op met Frank van Wagenberg, frank@stadsboerderijeyghentijds.nl.

Ben jij een natuurliefhebber in hart en nieren en wil jij bijdragen aan een nog mooier Kanaalpark? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In februari heeft gemeente ’s Hertogenbosch het beheer van natuurgebied het Kanaalpark, gelegen naast het Maximakanaal tussen Rosmalen en Empel, overgedragen aan Stadsboerderij Eyghentijds. Samen met stichting FREE Nature verzorgen wij nu het beheer van het gebied. Maar wij kunnen het niet alleen. Onze werkwijze is erop gericht om samen met de buurt het gebied te onderhouden. Door de inzet van vrijwilligers, het geven van excursies en de verkoop van vlees uit het gebied, wordt het beheer gerealiseerd.

Vrijwilligersprofiel

Er zijn vier typen werkzaamheden te verrichten in het gebied. We zijn allereerst op zoek naar parkwachters. Mensen die graag regelmatig een rondje wandelen door het gebied, eventuele problemen signaleren en doorgeven en het gastheerschap in het gebied uitdragen. Ten tweede zoeken we mensen die willen helpen met het onderhoud aan de afrastering en kleine snoeiwerkzaamheden. Ten derde zijn we op zoek naar gidsen die rondleidingen willen verzorgen in het Kanaalpark. Tot slot zoeken we toezichthouders die een oogje in het zeil houden bij de wilde runderen en paarden in het gebied.

Datum
Tijd
10:00
 - 
12:00
Contactpersoon
Contact
frank@stadsboerderijeyghentijds.nl
Adres

Lunerkampweg 5
5245 NB Rosmalen
Nederland