Dag van het Kanaalpark

17.09.2017

Op zondag 17 september wordt de Dag van het Kanaalpark gehouden. De dag die in het teken staat van ontdekken, proeven en beleven. Voor de kinderen is er een ontdekspeurtocht waarmee ze langs alle bijzondere plekjes komen. Ook zijn er diverse excursies door het Kanaalpark, is er een informatiemarkt en is er live muziek. Kortom, een compleet dagje uit. De dag wordt gehouden op en rond Stadsboerderij Eygentijds te Rosmalen en duurt van 11.00-17.00u. Zorg dat u erbij bent!

Bewonder

Een aantal jaren geleden hebben gemeente ’s Hertogenbosch en waterschap Aa en Maas de handen ineen geslagen. Naast het nieuwe Maximakanaal, tussen Rosmalen en Empel, ontstond het Kanaalpark. Een nieuw natuurgebied waar sinds 2015 de Rode Geus runderen grazen. Bijzonder is de beek, die de Aa verbindt met de Maas. Nu de natuur hier al een aantal jaren haar gang mag gaan, worden steeds meer bijzondere vogels, planten en insecten gezien. Recent is zelfs een ringslang aangetroffen. Laat u tijdens de Dag van het Kanaalpark verwonderen over dit mooie, bijzondere stukje natuur, zo dicht bij de stad!

Proef

Hoewel bij de stadsboerderij al langer eerlijke, biologische en duurzame producten te verkrijgen zijn, staat het thema food dit jaar speciaal in het zonnetje. Naast de verkoop van vlees, groenten en honing, kunt u dit jaar ook genieten van (h)eerlijke broodjes hamburger, BBQ-worst, of natuurlijk een vegetarische hap. Door de werkwijze van de stadsboerderij is voedsel traceerbaar, smakelijk en bovenal stimuleert u de ontwikkeling van de omgeving. Zo proeft u het landschap tijdens de dag van het Kanaalpark.

Dag van het kanaalpark

Wildernisvlees

De Rode Geuzen leven het hele jaar buiten in het Kanaalpark. De runderen begrazen het Kanaalpark en zorgen zo dat het niet dichtgroeit. En daar profiteren weer vele vogels, insecten en planten van. Maar wanneer de kudde elk jaar uitgebreid wordt met kalfjes, maar het gebied niet groeit, moeten er op den duur dieren weg. Zo blijft er voor de achterblijvers voldoende voedsel over in de winterperiode. Dit jaar wordt voor het eerst een dier geslacht uit de Rode Geus kudde. Wilt u genieten van een eerlijk stukje vlees en zo helpen de natuur zich te ontwikkelen? Via de website www.wildernisvleeskanaalpark.nl is meer informatie te verkrijgen en zijn pakketten te bestellen. Bestellen kan tot uiterlijk 11 september. Afhalen tijdens de dag van het Kanaalpark op 17 september. Vlees uit de regio smaakt niet alleen beter, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van het Kanaalpark. De inkomsten uit het vlees vloeien direct terug naar het natuurgebied.

Ontdek

Er is in het Kanaalpark en op de Stadsboerderij een hele wereld te ontdekken. Doormiddel van een speurtocht, ontdek je van alles over de natuur en buitenleven. Wat dacht je van de imkerij, heb jij wel eens bijen van dichtbij gezien? Bij de grote poepkwis kom je meer te weten over…. Jawel, poep! Wie maakt welke keutel en waarom? Bij de tuinderij mag je lekker vies worden, met je handen in de aarde. In het Kanaalpark ga je ontdekken welke diertjes er allemaal onder water leven. En dat is nog maar een greep van alle activiteiten. Er is genoeg te beleven en voor ieder wat wils.

Datum
Tijd
10:00
 - 
17:00
Contactpersoon
Adres

Lunerkampweg 5
5245 NB Rosmalen
Nederland