2017 januari - maart

Sayaguesa's Schiermonnikoog krijgen hulp van Exmoorpony’s
30 maart 2017

Dit voorjaar gaan we verder met de uitvoering van het begrazingsplan Schiermonnikoog en krijgen de Sayaguesarunderen gezelschap van zes Exmoorpony’s. De grote grazers moeten voorkomen dat de duinen steeds verder dicht groeien .
Lees meer...


Grote uitbreiding van de kuddes in Munnikenland
27 maart 2017

Het leefgebied van de Rode Geuzen en Konikpaarden in het Munnikenland is dit jaar uitgebreid van 100 naar maar liefst 230 hectare. De hoge uiterwaarden en ingepolderde landbouwgronden hebben plaatsgemaakt voor nevengeulen,
Lees meer...


Zeldzaam wit Galloway kalf geboren
24 maart 2017

Afgelopen week is er in de Ooijpolder bij Nijmegen een wit Galloway-kalf geboren in de Bisonbaai bij. Een bijzondere gebeurtenis voor de eigenaar FREE Nature, want dit is nooit eerder voorgekomen.
Lees meer...


Koniks, leeftijd en hun gebit
27 februari 2017

Hoe oud dieren in de natuur worden is van meerdere factoren afhankelijk. En daarvan is het gebit. O.a. door zand slijten de kiezen af.
Lees meer...


Grote grazers geven zelf aan dat het goed met ze gaat
13 februari 2017

Na inmiddels twee koude periodes vergaat het de meeste grote grazers nog steeds goed. De beheerder kijkt goed naar de dieren, maar hoe werkt dit eigenlijk?
Lees meer...


Het Geuzenbos een jaar lang in beeld!
10 februari 2017

In het westelijk havengebied van Amsterdam ligt natuurgebied het Geuzenbos. FREE Beheerder Arjen Boerman maakte een persoonlijk jaarverslag. Schitterend is zijn fotoserie jaarrond genomen in het Geuzenbos.
Lees meer...


Start kap in Beuningse Uiterwaarden
1 februari 2017

Provincie Gelderland en gemeente Beuningen starten in 2017 met de werkzaamheden in de Beuningse uiterwaarden. Dit gebeurt vanuit het programma WaalWeelde.
Lees meer...


Winterbegrazing werkt
16 januari 2017

De runderen en Koniks van FREE Nature blijven het hele jaar buiten. Toen er afgelopen periode een laagje sneeuw lag in de Klompenwaard, was goed te zien de dieren hun gedrag daarop aanpasten.
Lees meer...


Start Prof. dr. Herbert Prins als lid van de Raad van Toezicht
4 januari 2017

Hierbij willen we u op de hoogte brengen van een paar veranderingen in de samenstelling van onze Raad van Toezicht. Wij zijn bijzonder verheugd een nieuw lid te kunnen introduceren namelijk Prof. dr. H.H.T (Herbert) Prins.
Lees meer...


meer nieuws...