2016 oktober - december

Wisenten eten paddenstoelen
19 december 2016

Eind november namen de kuddebeheerders van FREE Nature iets opmerkelijks waar in de Maashorst. Meerdere wisenten stonden te eten van een groep paddenstoelen op een oude boomstobbe.
Lees meer...


Natuurparel onder elektriciteitscentrale NUON
6 december 2016

Ten westen van de NUON n de Diemer elektriciteitscentrale liggen enkele natuurgebiedjes. Tijdens gebiedsinventarisatie 2016 zijn er weer diverse spectaculaire soorten ontdekt, waarvan sommigen direct aan de begrazing te linken zijn.
Lees meer...


Zeldzame koereigers zoeken Galloway op in Naardermeer
5 december 2016

Ook in de winterperiode zijn de begrazingsgebieden van FREE Nature de moeite van een bezoek waard. Zo bezochten enkele Koereigers begin december de weides rond het Naardermeer waar jaarrond Galloways grazen.
Lees meer...


Herfstkalfjes geboren in het Kanaalpark
9 november 2016

De kudde Rode Geuzen in het Kanaalpark is afgelopen week uitgebreid met maar liefst twee kalfjes. Meestal worden kalfjes in het voorjaar geboren. Maar dat ging voor deze kalfjes niet op.
Lees meer...


Paarden Landtong Rozenburg vertrekken naar Spanje
28 oktober 2016

Afgelopen jaar is er veel te doen geweest over de koniks die al vele jaren leefden op de landtong in Rozenburg. Inmiddels is er een prachtige oplossing gevonden: de paarden verhuizen naar een groot natuurgebied in Spanje!
Lees meer...


Grazers trekken ruigtes in opzoek naar najaarsvoedsel
24 oktober 2016

De herfst is in volle gang, de grote grazers passen zich aan en trekken nu de ruigtes in opzoek naar najaarsvoedsel. Kruiden en struiken die eerder nog met rust werden gelaten vallen plotseling in de smaak.
Lees meer... meer nieuws