2016 juli - september

Start Galloways in Zuidpolder
29 september 2016

In de Zuidpolder bij Barendrecht zijn donderdag 29 september 2016 vier Galloways ge´ntroduceerd. De runderen kunnen vanaf deze week vrij rondlopen in dit natuur- en recreatiegebied.
Lees meer...


Koniks Landtong Rozenburg naar Spanje!
16 september 2016

Eind dit jaar vertrekt de veelbesproken kudde Konikpaarden die leefde op Landtong Rozenburg naar Atapuerca, Spanje. Het transport zal begin november plaatsvinden.
Lees meer...


Wildernisvlees heeft een nieuw afhaalpunt in Delft!
16 september 2016

Bij Ambacht Delft, gevestigd in de prachtige molen De Roos, kunt u vanaf de oktoberlevering terecht om uw bestelde pakket wildernisvlees af te halen.
Lees meer...


Grote grazers als badgasten tijdens warme periode
30 augustus 2016

U kunt het niet gemist hebben, de warme dagen eind augustus met regelmatig temperaturen boven de 30 graden. Niet alleen voor u erg warm, ook de grote grazers zoeken verkoeling in en rond het water.
Lees meer...


Ontdek de Landtong Rozenbug tijdens de wereldhavendagen
29 augustus 2016

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 is er tijdens de Wereldhavendagen in en rondom het EIC Mainport Rotterdam van alles te beleven! Midden in de haven, op de Landtong in Rozenburg.
Lees meer...


Sayaguesa’s Schiermonnikoog eten ook ’s zomers volop van bomen en struiken
15 augustus 2016

De natuurlijke begrazing op Schiermonnikoog begint zijn eerste vruchten af te werpen. Ook ’s zomers eten de dieren volop van bomen en struiken.
Lees meer...


Geniet van zomerbloeiers in Leeuwense Waard
10 augustus 2016

Hartje zomer staat het rivierduin in de Leeuwense Waard volop in bloei. Geniet ervan nu het nog kan, over enkele weken begint het najaar en is de bloei snel afgelopen.
Lees meer...


Update Koniks Landtong Rozenburg
10 augustus 2016

Naar aanleiding van zieke en dode dieren is op donderdag 14 juli is de kudde Koniks op de Landtong in Rozenburg ingevangen. Er is toen bloed afgenomen voor onderzoek. Inmiddels zijn de uitslagen binnen.
Lees meer...


85 hectare nieuwe natuur langs de Grensmaas
5 augustus 2016

Op donderdag 5 augustus is een eerste kudde van 8 Galloways losgelaten langs de Grensmaas bij Itteren. Dit gebied maakt deel uit van een groter natuurontwikkelingsgebied langs de Grensmaas in Limburg.
Lees meer...


Grazers ontdekken dijkoversteek Diezemonding
5 augustus 2016

Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover, de dijkoversteek in de Diezemonding is geopend. Het duurde echter nog enkele dagen voordat de aanwezige grazershun nieuwe leefgebied verkenden.
Lees meer...


Zomerbloei en effecten van jaarrond begrazing
1 augustus 2016

Veel planten in de gebieden waar dieren van FREE Nature grazen staan deze weken massaal in bloei. Dat levert prachtige beelden op. Juist nu is het effect van de natuurlijke begrazing goed te zien.
Lees meer...


Zomerexcursies natuurlijke begrazing Noordwaard
27 juli 2016

De Noordwaard wordt steeds mooier. Op steeds meer plekken begin je de resultaten van de begrazing te zien. Geniet van al dit moois op vrijdagavond 5 of 12 augustus.
Lees meer...


Eerste waterbuffelkalfje geboren in de Noordwaard!
21 juli 2016

Donderdagochtend 21 juli is de kudde waterbuffels in de Noordwaard uitgebreid met een prachtig kalfje. De geboorte is voorspoedig verlopen en het kleintje dartelt al vrolijk rond.
Lees meer...


Koniks Rozenburg weggehaald wegens onverklaarbare sterfgevallen
14 juli 2016

De afgelopen maand werd de kudde koniks op de begrazingsweide van Landtong Rozenburg getroffen door enkele onverklaarbare sterfgevallen. Uit voorzorg is de gehele kudde verplaatst naar een ander gebied.
Lees meer...


Koniks smikkelen van distels door speciale bovenlip
11 juli 2016

Met enige regelmaat ontdekken beheerders van FREE Nature bijzondere waarnemingen bij hun kuddes konikpaarden. De paarden grazen niet alleen vers, jong gras, maar browsen er ook flink op los.
Lees meer...


 
Meer nieuws