2016 januari - maart

Bedrijven en particulieren sponsoren natuurgebied Kuipersveer
28 maart 2016

Met de sluiting van de suikerfabriek leek ook voor dit pareltje het doek te vallen. Een oproep tot sponsring heeft tot veel positieve reactie geleid!
Lees meer...


Koniks verhuizen naar natuurgebied in Spanje
8 maart 2016

De afgelopen weken heeft FREE Nature gezocht naar ander onderkomen voor twee jonge paarden van de Landtong Rozenburg. De complete groep koniks verhuist naar een groot natuurgebied bij Atapuerca, Spanje.
Lees meer...


Eerste wisenten in de Maashorst
8 maart 2016

Op maandag 7 maart zijn de eerste vier wisenten losgelaten in De Maashorst onder toeziend oog van een welkomstcomité in aanwezigheid van onder andere gedeputeerde Johan van den Hout (Provincie Noord-Brabant).
Lees meer...


Antwoorden op vragen over de koniks op Landtong Rozenburg
4 maart 2016

De afgelopen weken was er veel discussie over en media-aandacht voor het feit dat er wellicht twee koniks uit de groep op de begrazingsweide op Landtong Rozenburg naar de slacht gaan. Vooral onder de Rozenburgers leven veel vragen, Tanja de Bode en Jos Vrolijk geven antwoord op deze vragen.
Lees meer...


Het voorjaar komt eraan; eerste kalveren en veulens al geboren!
29 februari 2016

Hoewel nog regelmatig ’s nachts vorst aan de grond dient het voorjaar zich toch langzaam maar zeker aan. Inmiddels zijn de eerste kalveren en veulens geboren in de verschillende kuddes van FREE Nature.
Lees meer...


Resultaten enquête wildernisvlees
23 februari 2016

Voor de tweede keer hield FREE Nature een enquête onder bestaande en potentiele klanten. Waar bestaande klanten ons vlees goed weten te waarderen, leven er onder potentiele klanten nog wel wat vragen.
Lees meer...


Selectie bij koniks
23 februari 2016

Ook voor de koniks geldt dat daar waar er dieren worden geboren in natuurgebieden, de beheerder moet selecteren. Lees hier meer over de selectiecriteria die de beheerder hanteert.
Lees meer...


Galloways Erlecomse waard uit voorzorg geëvacueerd
15 februari 2016

Vrijdag 12 februari zijn de Galloway-runderen van FREE Nature uit de Erlecomse waard gehaald. Dit is gedaan om te voorkomen dat deze dieren ingesloten raken door het wassende water van de Waal.
Lees meer...


Winterbegrazing op Brabantse heide goed voor Galloway en natuur
15 februari 2016

Droge heidelandschappen vormen een ideaal winterhabitat voor grote grazers als Galloway. Sinds december graast er een kleine kudde op de Neterselsche heide. De dieren hier zijn nog steeds in topconditie.
Lees meer...


Koniks van de Rug verhuisd naar Duitsland
5 februari 2016

Regelmatig vertrekken er dieren uit de gebieden van FREE Nature naar verschillende natuurgebieden in Europa. Zo ook onlangs toen een groep van 17 koniks naar de Döberitzerheide in Duitsland verhuisde.
Lees meer...


Grazers Loevestein ruim maand later aan de winterkost
1 februari 2016

In natuurgebieden met grote grazers, is het ’s winters heel gebruikelijk dat de dieren wilgen eten. Dit jaar stapten de grazers pas een maand later dan gemiddeld over op dit winterdieet.
Lees meer...


Voorbeeld van een vangactie; de Broekpolder in Vlaardingen
29 januari 2016

Op woensdag 27 januari heeft FREE Nature de jaarlijkse vangactie uitgevoerd bij de Schotse Hooglanders in de Broekpolder. Eens per jaar worden alle runderen bijeen gedreven, zodat de kalfjes voorzien kunnen worden van de wettelijk verplichte oormerken.
Lees meer...


Koniks tijdelijk in Jonkmanshof
27 januari 2016

De komende weken logeren er vier Koniks in de Jonkmanshof. Free Nature was op zoek naar een tijdelijke opvanglocatie voor deze dieren. In goed overleg met Staatsbosbeheer is besloten de paarden onder te brengen in de Jonkmanshof.
Lees meer...


Uitbreiding kudde Schotse Hooglanders bij natuurgebied Koedood
11 januari 2016

Op 22 januari komen vier nieuwe Schotse Hooglanders naar het natuurgebied langs het riviertje de Koedood in Rhoon. Omwonenden zijn van harte welkom om de komst van de Hooglanders te komen vieren met een Schots hapje en drankje.
Lees meer...


Beheer Vechterweerd overgedragen aan de streek
4 januari 2016

Na ruim 10 jaar werk is het beheer van natuurgebied Vechterweerd door FREE Nature overgedragen aan de streek. Lokale ondernemer Evert Dijk zet het beheer nu voort. Voor de bezoeker verandert er niets, de kudde Galloways blijft gewoon rustig zijn ding doen.
Lees meer...


meer nieuws