UPDATE: Vangactie Bisonbaai bij VARA’s Vroege vogels

Vr. 20 – 11 – 2015

Onlangs was VARA’s vroege vogels te gast bij een vangactie in de Bisonbaai waar FREE Nature werkt in opdracht van Staatsbosbeheer. In totaal verlieten 20 dieren het gebied. Luister a.s. zondag ochtend tussen 7:30 en 8:30 en hoor over het hoe en waarom van vangacties.

Beluister hier de aflevering terug.

Bij de vangactie in natuurgebied de Bisonbaai in de Ooijpoler moesten 20 dieren het gebied verlaten. Van deze dieren zijn er 8 Konik-paarden naar de Klompenwaard bij Doornenburg gegaan en 2 Galloway-runderen naar een klein terreintje bij Sterreschans (= buurtschap bij Doornenburg). De overige 10 runderen zijn geslacht en worden verkocht als wildernisvlees.

Het najaar is weer de tijd van de vangacties bij de grote grazers van FREE Nature. Dit om een tweetal redenen. Allereerst worden in de natuurgebieden het aantal dieren teruggebracht naar een niveau dat de populaties grote grazers de winter zonder bijvoeren kunnen overleven. Tegelijk biedt dit de mogelijkheid om aan de wettelijke verplichtingen van oormerken bij runderen en chippen van paarden te voldoen. Meer hier over weten, luister dan a.s. zondag op NPO radio 1 naar VARA’s Vroege Vogels of kijk a.s. maandag op de website van FREE Nature voor meer uitleg.