Gezellige relatiedag in Millingerwaard

Vr. 18 – 09 - 2015

Op 17 september organiseerde FREE Nature haar jaarlijkse relatiedag en ondanks dat het weer niet altijd mee werkte, was het weer een gezellige en geslaagde dag. Relaties uit het hele land en van verschillende achtergrond deelden mee in het werk en de successen van FREE Nature.

De relatiedag vond dit jaar plaats in het wilderniscafé de Waard van Kekerdom en in de Millingerwaard. Na een warm welkom van Raad van Toezicht voorzitter Marja van der Tas gaf ad interim directeur Roeland Vermeulen en inkijk in de huidige ontwikkelingen van FREE Nature. Zo verzorgt FREE Nature sinds kort het toezicht op de Sayaguesa runderen in het Drents Friese Wold en staat de start van de begrazing op Schiermonnikoog binnenkort in de planning.

Na een welkom in de Gelderse Poort van gebiedsbeheerder Staatsbosbeheer nam Iwan Reerink van K3Delta het woord. Hij vertelde over het samen gaan van gebiedsontwikkeling en delfstofwinning, zo ook hier in de Millingerwaard waar hard gewerkt wordt aan nieuwe nevengeulen. Spannend hierbij is steeds weer het beheer en inrichting naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Margje Voeten van de HAS Den Bosch ging in op de relatie tussen onderzoek en beheer. Met tal van studenten heeft zijn in meerdere gebieden van FREE Nature onderzoek gedaan. Soms zijn de uitkomsten open deuren, maar de harde cijfers zijn wel belangrijk voor de onderbouwing.

Na een iets wat verregende, maar toch geslaagde excursie wat het tijd voor de inwendige mens. Na een smakelijk barbecue van wildernisvlees, verse salades van het wilderniscafé en een lekker drankje ging iedereen tevreden weer naar huis. Voor diegenen die daar eerder nog geen gelegenheid toe gehad hadenn was er de mogelijkheid afscheid te nemen van voormalig directeur Chris Braat.