Rode Geuzen in het Kanaalpark

Vr. 7 – 08 - 2015

Sinds deze week wordt het noordelijk deel van het Kanaalpark in Den Bosch bevolkt door een kudde Rode Geuzen. Zij zijn hier losgelaten om te voorkomen dat het gebied dichtgroeit. Door het grazen zorgen de runderen voor meer variatie en openheid in dit nieuwe natuurgebied. En dat is goed voor vogels, insecten en vele plantensoorten. 

Het Kanaalpark is een nieuw natuurgebied langs het Maximakanaal, tussen Den Bosch en Rosmalen. De kern van het gebied is de Rosmalense Aa, die door het gebied slingert. Dat geeft het gebied een ruig en moerassig karakter. De natuur en de grazers mogen hier hun gang gaan, met een gevarieerd landschap tot gevolg. Voor mensen is er van alles te beleven in het Kanaalpark. Het gebied leent zich perfect voor een mooie wandeling of fietstocht. 

De Rode Geuzen weten zich in zo’n ruig landschap prima te vermaken. Deze robuuste runderen leven het hele jaar door buiten en scharrelen hun eigen kostje bij elkaar. De kudde Rode Geuzen in het Kanaalpark bestaat uit zes dieren, waarvan drie oudere koeien, twee jaarlingen en een kalf. Binnenkort komt er misschien nog een kalfje bij. 

Op zaterdag 19 september vindt de officiŽle opening van het Kanaalpark plaats bij Stadsboerderij Eyghentijds.