FREE Nature neemt afscheid van directeur Chris Braat

Di. 7 – 07 – 2015

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag op 2 juli jl. heeft FREE Nature uitgebreid afscheid genomen van haar directeur Chris Braat. Na 7 jaar voor FREE te hebben gewerkt gaat Chris een nieuwe uitdaging aan en wordt beheerder wadden voor Natuurmonumenten. Chris heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om FREE Nature door moeilijke tijden heen te helpen waardoor FREE nu een gezonde organisatie is, welke goed op eigen benen staat.

Met een dankwoord van Raad van Toezicht voorzitter Marja van der Tas, in het dagelijks leven burgemeester van Steenwijkerland, en van enkele collega’s, werd stil gestaan bij de tijd waarin Chris leiding gaf aan FREE Nature. Als dank ontving hij onder andere een mooi fotoboek met inbreng van de collega’s. Samen met zijn familie mag Chris er binnenkort nog een keer een lang weekend op uit om te genieten van één van de vele mooie plekjes die Nederland te bieden heeft.

Ook zonder Chris zet FREE Nature haar missie voort om de natuur op eigen benen te laten staan. Voorlopig wordt het directeurschap op ad interim basis ingevuld door Roeland Vermeulen. In de loop van het najaar neemt de Raad van Toezicht een definitieve beslissing over de invulling van de leiding van FREE Nature.

We wensen Chris veel plezier en succes toe op zijn nieuwe werkplek. Met plekken als Schiermonnikoog en Griend onder zijn beheer gaan we er stiekem vanuit dat dit wel goed komt. Chris bedankt voor de mooie jaren!