2015 juli - september

Afscheid van twee leiders
28 september 2015

Afgelopen week verloor een harem op de Landtong Rozenburg zowel haar leidmerrie als leidhengst. In het veld kreeg de kudde de tijd om afscheid te nemen van hun groepsgenoten.
Lees meer...


Gezellige relatiedag in Millingerwaard
18 september 2015

Op 17 september organiseerde FREE Nature haar jaarlijkse relatiedag. Relaties uit het hele land en van verschillende achtergrond deelden mee in het werk en de successen van FREE Nature.
Lees meer...


Najaarsruigtes van levensbelang
15 september 2015

Wie nu door de uiterwaarden loopt ziet volop ruigte van zware mosterd, grote klit, brandnetel, distels en andere kruiden. Deze ruigtes zijn van levensbelang voor tal van soorten, nu en straks in de winter tot aan volgende lente toe!
Lees meer...


Vuilruimactie scholieren Candea collega Loowaard groot succes
14 september 2015

Vrijdag 11 september hebben scholieren van het Candea college de harde schoolbankjes verruilt voor het zachte gras van de Loowaard. Gewapend met prikstok, vuilniszak en handschoenen gingen ze het veld in.
Lees meer...


Prijsvraag bedenk naam eerste kalf Kanaalpark Den Bosch
21 augustus 2015

Woensdagavond 19 augustus is het eerste kalfje geboren in het Kanaalpark in 's Hertogenbosch. Weet jij een leuke naam voor dit koe kalf? Naam moet beginnen met letter O!
Lees meer...


Van troont gestoten Konik hengst vindt geluk overkant Grensmaas
17 augustus 2015

Enkele maanden geleden werd een tweede harem gelost bij de natuurontwikkeling in Borgharen, Nederland. De jonge leidhengst verloor al snel zijn harem en zwom over naar BelgiŽ.
Lees meer...


Rode Geuzen in het Kanaalpark Den Bosch
7 augustus 2015

Sinds deze week wordt het noordelijk deel van het Kanaalpark in Den Bosch bevolkt door een kudde Rode Geuzen. Door het grazen zorgen de runderen voor meer variatie en openheid in dit nieuwe natuurgebied.
Lees meer...


Gelderse Poort ontpopt zicht tot vlinderparadijs
3 augustus 2015

Berichten over vlinders gaan meestal over zeldzame soorten of bijzonder gebeurtenissen. Dit keer gaat het om algemene soorten, wel is het, het vermelden waard dat deze gebieden zich recentelijk hebben ontwikkeld tot vlinderparadijs.
Lees meer...


Introductiefilm veldlessen de Staart
30 juli 2015

Straks na de zomer gaat er weer een nieuw veldlesseizoen van start in Natuurgebied de Staart. Als introductie heeft het Hoekse Waardse Landschap een introductiefilm gemaakt.
Lees meer...


Nederlandse wolf doodgereden in Duitsland
23 juli 2015

De wolf die dit voorjaar korte tijd Nederland bezocht is doodgereden. Op 15 april werd een dode wolf gevonden op snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dit hetzelfde dier was.
Lees meer...


Grotere diversiteit mestkevers in konik mest
20 juli 2015

Een inventarisatie van mestkevers afgelopen mei en juni op natuurgebied de Landtong Rozenburg toont een grotere diversiteit aan soorten mestkevers op paarden mest. De hoogste aantallen werden waargenomen in de 2de en 3de week na het mesten.
Lees meer...


FREE Nature neemt afscheid van directeur Chris Braat
7 juli 2015

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag op 2 juli jl. heeft FREE Nature uitgebreid afscheid genomen van haar directeur Chris Braat. Na 7 jaar voor FREE te hebben gewerkt gaat Chris een nieuwe uitdaging aan en wordt beheerder wadden voor Natuurmonumenten.
Lees meer...


Zonovergoten vrijwilligersdag in Gelderse Poort
7 juli 2015

Op donderdag 2 juli organiseerde FREE Nature haar jaarlijkse vrijwilligersdag. Dit maal werden de vrijwilligers, letterlijk, in het zonnetje gezet in de Gelderse Poort. De dag werd afgesloten met een barbecue van wildernisvlees.
Lees meer...


meer nieuws