2015 april - juni

Zondag 28 juni evenement Proevestein met Wildernisvlees
23 juni 2015

Op zondag 28 juni tussen 12.00 en 19.00 uur zijn bezoekers van harte welkom op het smaakvolle evenement: Slot Proevenstein. Kom langs en laat lekker voor u koken. Een (na)middag aanschuiven en relaxen in historische sfeer!
Lees meer...


Sluiting fabriek bedreigt natuurgebied Kuipersveer
22 juni 2015

Sinds 1999 verzorgt FREE Nature in opdracht van de SuikerUnie het beheer van het natuurgebied Kuipersveer, een pareltje van 7 hectare aan de Oude Maas in de Hoekse Waard. Nu de suikerfabriek gesloten is, hangt het beheer van dit gebied aan een zijden draadje.
Lees meer...


Jaarverslag 2014 is uit
5 juni 2015

Het jaarverslag FREE Nature 2014 is uit. Grote wilde dieren stonden ook in 2014 weer in toenemende mate in de belangstelling. In 2014 waren de kuddes van FREE Nature op steeds meer plaatsen te bewonderen, onder andere in de Zeeuwse duinen en langs de Limburgse Grensmaas.
Lees meer...


Geboorte kalf gebeurt buiten de kudde
28 mei 2015

Wist u dat de koeien van FREE nature zich afzonderen om te kalveren? Vanaf de eerste geboorte bij een koe neemt de moeder ‘even een momentje voor haar zelf’.
Lees meer...


Hooglanders weer terug naar het eiland van Brienenoord
11 mei 2015

Eerder dit jaar berichten we dat de Schotse Hooglanders langer dan normaal op het eiland zijn gebleven en pas in januari naar hun wintergebied zijn vertrokken. Nu begin mei keren ze terug om het landschap opnieuw te vormen.
Lees meer...


De geboorte van een konik
27 april 2015

Ieder voorjaar worden er weer vele veulens geboren binnen de kuddes van FREE Nature. Onlangs wist Laurent Beckers een geboorte op film vast te leggen in het Limburgse Borgharen. Zie hier zijn beelden.
Lees meer...


Eurosite presenteert richtlijnen communicatie beheer wildernis
20 april 2015

In September 2014 organiseerde Eurosite i.s.m. FREE Nature en Staatsbosbeheer een workshop over `Living with Wilderness.’ Als resultaat hiervan presenteert Eurosite nu een document met richtlijnen voor communicatie.
Lees meer...


Basisscholen Ooijpolder ruimen vuil in Gelderse Poort
13 april 2015

Op dinsdag 8 april trok FREE Nature beheerder Wilbert Verriet samen met 117 leerlingen van de lokale basisschool Opweg uit Ooij het natuurgebied de Bisonbaai in voor een jaarlijkse vuilruimactie.
Lees meer...


Derde druk folder natuurlijke begrazing
3 april 2015

Begin April is de derde druk van de Folder natuurlijke begrazing uitgekomen. Deze folder geeft het antwoord op zo’’n 15 verschillende vragen betreffende natuurlijke begrazing.
Lees meer...


meer nieuws