2014 oktober - december

Natuurlijke begrazing in Natura van KNNV
22 december 2014

Speciaal voor het november nummer van het ledenblad Natura van de KNNV, schreef FREE beheerder Fokko Erhart een artikel over de natuurontwikkeling in de Gelderse Poort.
Lees meer...


Grazers Naardermeer trekken naar hogere gronden
8 december 2014

Onlangs is een groep van 11 Galloways van het Naardermeer tijdelijk verhuisd naar het Gooise Natuurreservaat. Van nature zouden grote grazers ’s winters wegtrekken richting de drogere zandgronden.
Lees meer...


Fairstore in Dongen wordt afhaalpunt voor Wildernisvlees
27 november 2014

Sinds december is de Fairstore in Dongen toegevoegd als afhaalpunt van het wildernisvlees. De Fairstore is een veelzijdige natuurwinkel in Dongen, duurzaamheid is een groot begrip bij de Fairstore.
Lees meer...


Brandnetel aantrekkelijke voedselbron grazers in november
24 november 2014

Iedereen heeft wel eens gevoeld hoe een brandnetel kan prikken. Nu de temperatuur daalt verliest de brandnetel zijn stekeligheid en blijkt de plant aantrekkelijk voedsel voor grazers te zijn.
Lees meer...


Concurrentie rund en paard neemt weer toe
10 november 2014

Na vele warme maanden, zakte de temperatuur afgelopen week ineens flink. Nog even en het gras stopt het groeien. Onder de grote grazers is het rund degene die dit als eerste merkt.
Lees meer...


Geuzenbos bij AT5
5 november 2014

Op dinsdag 4 november bezocht verslaggeefster Anne van AT5 samen met FREE Nature beheerder Arjen Boerman en vrijwilliger Fred den Dulk het Geuzenbos. Samen ontdekten ze deze verborgen wildernis aan de rand van Amsterdam.
Lees meer...


De-domesticatie: Goed voor dier, kudde en natuur
3 november 2014

Op steeds meer plekken in Nederland verwilderen grote grazers. Onlangs publiceerde FREE Nature een artikel in het vakblad natuur, bos & landschap waarin de meerwaarde van de-domesticatie wordt aangetoond.
Lees meer...


Start natuurontwikkeling Geulle aan de Maas
14 oktober 2014

Bij Geulle aan de Maas heeft Staatsbosbeheer i.s.m. FREE Nature en ARK op 7 oktober 2014 een kleine kudde galloway runderen geintroduceerd in de kersvers afgegraven uiterwaard. Hun komst markeert de start van 80 ha natuurontwikkeling op de Maasoever.
Lees meer...


Najaar tijd om kuddes grote grazers te vangen
13 oktober 2014

Nu de zomer op z’n laatste benen loopt vangen de beheerders van FREE Nature de kuddes runderen en paarden. Het hele jaar gaan de dieren hun eigen gang. Nu staat de beheerder even aan het stuur.
Lees meer...


Meer nieuws