Beleef de Waal-dag op zaterdag 24 mei

Ma. 19-05-2014

De provincie Gelderland, de gemeenten Nijmegen en Beuningen en Staatsbosbeheer willen graag stilstaan bij alle mooie ontwikkelingen en veranderingen aan de zuidkant van de Waal bij Beuningen en Nijmegen. En dat willen ze graag doen met hun inwoners tijdens de Beleef de Waal-dag op zaterdag 24 mei. Ook FREE Nature zal met een eigen stand aanwezig zijn. En waar anders kun je de Waal het beste beleven dan op het water?

Eureka

Op deze dag is iedereen welkom om aan boord te gaan van de Eureka aan de Waalkade in Nijmegen ter hoogte van Velorama. Om 11.00 uur vaart het schip in de richting van de Stadswaard en langs de Nijmeegse projecten Waalkade Oost en Waalfront. Daarna vervolgen we de tocht naar de Beuningse uiterwaarden en gaan daar aan wal.

Informatiemarkt

In de uiterwaarden is een informatiemarkt waar diverse partners hun programma’s, projecten en burgerinitiatieven presenteren, waarmee ze bijdragen aan de ontwikkelingen in de Beuningse uiterwaarden, bijvoorbeeld de grote grazers van Free Nature en de nevengeul van Waalweelde komen aan bod. Lokale (horeca)ondernemers zijn aanwezig en bieden hun producten aan. Ook is het mogelijk aan allerlei activiteiten mee te doen. Wie mee terug vaart naar Nijmegen, stapt uiterlijk 13.45 uur weer op de Eureka. In de Beuningse uiterwaarden blijven is ook mogelijk, het programma gaat daar gewoon door.

Excursie

Uiterlijk 15.00 uur is het schip weer terug aan de Waalkade in Nijmegen. Eenmaal aan wal kunnen belangstellenden onder begeleiding van Staatsbosbeheer op excursie naar de Stadswaard. Alles bij elkaar dus een afwisselend programma voor en met inwoners, lokale en regionale bestuurders. Meevaren is kosteloos.