2013 oktober - december

Konik en Schotse Hooglander snoepen verschillend van boom en struik
23 december 2013

Grote grazers als rund en paard gaan nu opzoek naar alternatieven voedselbronnen. Paarden eten nu meer van boombast, runderen van takken en twijgen. Maar ook de soort boom of struik verschilt.
Lees meer...


Kuddes grote grazers worden uitgedund
9 december 2013

Nu de winter voor de deur staat zijn de beheerders druk bezig met het uitdunnen van de kuddes grote grazers in verschillende natuurterreinen. Voor het vangen worden twee verschillende methoden gebruikt; lokken of drijven.
Lees meer...


Update Galloway tweeling; 1 kalf verstoten
27 november 2013

Eerder melden we met trots dat er een tweeling Galloway was geboren. Inmiddels, ruim een week later, is alsnog één van de kalveren verstoten.
Lees meer...


Galloway koe brengt tweeling ter wereld
16 november 2013

Voor het eerst heeft een galloway koe uit de kudde van FREE nature in de Gelderse Poort een tweeling levend ter wereld gebracht
Lees meer...


Kleine hoogwatergolf zorgt voor mooie beelden
14 november 2013

In zowel de Maas als de Rijn passeert deze week een kleine hoogwatergolf. Geen probleem voor de grazers van FREE Nature. Wel prachtige beelden van het ondergelopen herfstlandschap
Lees meer...


Kunnen dode grote grazers in de natuur blijven liggen?
11 november 2013

Waar dieren leven, sterven dieren. Kadavers van dode dieren worden vanzelf weer door de natuur opgeruimd en zijn een bron van biodiversiteit. Toch blijven lang niet alle dode dieren in de natuur liggen.
Lees meer...


Bijdrage FREE Nature aan discussie Oostvaardersplassen
28 oktober 2013

Laten we ons samen over de Oostvaardersplassen verwonderen! FREE Nature directeur Chris Braat zoekt de nuance in de discussie over het beheer van de Oostvaardersplassen.
Lees meer...


Mast geeft energie voor de winter
28 oktober 2013

Ondanks deze warme oktober, zijn de grote grazers druk zich voor te bereiden op de winter. Mast van eik en beuk vormen nu een warme aanvulling op het dieet.
Lees meer...


Wolvin uit Luttelgeest doodgeschoten
24 oktober 2013

De wolvin die op 4 juli van dood werd aangetroffen, is niet aangereden maar in Polen doodgeschoten en hier gedumpt. FREE Nature is verbaasd en ontzet over dit nieuws.
Lees meer...


Wildernisvlees bij smakelijkste vlees Nederland
10 oktober 2013

Bij een blinde smaaktest van nieuwvers.nu kwam wildernisvlees als een van de smakelijkste soorten vlees uit de bus. Er werd blind geproefd door een 4 koppige jury verdeeld over 2 proefrondes.
Lees meer...


Wilde paarden Munnikenland worden Franse filmsterren
8 oktober 2013

Elk jaar worden de koniks uit het gebied rond Slot Loevestein gevangen. Maar dit jaar is er iets bijzonders. Op dinsdag 8 oktober verhuist een deel van de kudde naar Frankrijk. Zij krijgen een belangrijke rol in een natuurfilm!
Lees meer...


Geldersche Koniks verrijken Bulgaarse Wildernis
4 oktober 2013

Op vrijdag 4 oktober verhuizen er 30 Koniks van FREE Nature, vanuit de Ooijpolder bij Nijmegen, naar de Oostelijke Rodopen in Bulgarije. Dit transport is onderdeel van project NEW Thracian Gold, om de prachtige natuur in Bulgarije te behouden.
Lees meer...


meer nieuws