Wolf welkom in Gelderland

Di. 28 – 08 – 2012
Bron: Omroep Gelderland

Wanneer de wolf zelf zijn weg naar Nederland weet te vinden, dan is hij in ieder geval welkom in de provincie Gelderland. De Provincie stelt wel heel nadrukkelijk dat ze geen wolven wil gaan uitzetten.

Al enkele jaren zetten de natuurorganisaties FREE Nature, ARK Natuurontwikkeling en de Zoogdiervereniging zich in de voor de terugkeer van de wolf naar Nederland. Vorig jaar liet ook Natuurmonumenten weten dat wat haar betreft de wolf welkom is. Nu sluit de provincie Gelderland zich dus hierbij aan.

Door eerlijke informatie te verstrekken is de afgelopen jaren een beter beeld ontstaan van wat een wolf nu werkelijk is. Maar ook hebben we geleerd, en leren we nog steeds, vanuit de buitenland hoe we met wolven kunnen samenleven. Dit leidt er nu toe dat steeds meer partijen zich positief durven uit te spreken voor de terugkeer van de wolf. Maar ook de bevolking van Nederland staat hier steeds positiever tegenover. En zo zorgde enkele oplettende burgers er in augustus 2011 voor dat er voor het eerst ruim 100 jaar weer een wolf in Nederland werd gezien, nabij Duiven in Gelderland.

Voor meer informatie zie ook www.wolveninnederland.nl