Hoe een koe een vis vangt

Do. 3 – 05 – 2012

Is deze Galloway speciaal getraind om te gaan vissen op snoek of baars? Helaas niet, maar menselijk afval kan soms tot vervelende situaties leiden. Zo zitten aan dit stuk kunstaas of plug vervelende haken.

FREE beheerder Wilbert Verriet kwam deze Galloway tegen in de Ooijpolder (klik op afbeelding voor grotere weergave). Gelukkig lijkt het erop dat de plug slecht vast hangt in de vacht van het dier. Daarom kijkt hij de komende dagen eerst rustig of deze plug vanzelf los komt. Is dit niet het geval, dan zal dit dier alsnog worden ingevangen. Vangen in mei is echter extra lastig vanwege de vele kalveren en omdat de dieren door al het malse gras niet meer op het hooi afkomen. Alternatief kan zijn om het dier te verdoven.

FREE Nature roept echter iedereen op om na een bezoek aan een van de vele natuurgebieden, afval mee naar huis te nemen en daar weg te gooien. Hier bestaat in Engeland een mooie zegswijze voor; “Take nothing but pictures, leave nothing but footprints!” Vrij vertaald, "Neem slechts je foto's mee uit de natuur en laat slecht je voetafdrukken achter" Gezamenlijk kunnen we de natuur schoon houden zodat een ieder hiervan kan genieten.