FREE Nature daagt studenten Ruimte & Milieu uit om Diezemonding te ontwikkelen

12 april 2012

In opdracht van de gemeente 's Hertogenbosch werkt FREE Nature sinds 2008 aan de ontwikkeling van de Diezemonding. In dit gebied vlak bij het hart van de stad is meer mogelijk dan wat nu nu tot uiting komt. FREE Nature daagt samen met Stichting DOEL en Tasty Green Lifestyle Experience studenten Milieu en Ruimte van Helicon MBO 's Hertogenbosch uit om plannen te maken voor de verder ontwikkeling van de Diezemonding. Uitgangspunt is het Triple P concept. Plannen moeten bijdragen aan welzijn van mensen (people), natuur (planet) en ondernemerschap (profit).

De studenten hebben voor dit project 5 dagen de tijd. De start is donderdag 12 april, de studenten gaan dan het gebied verkennen en treden in gesprek met allerlei mensen die iets met de Diezemonding te maken hebben. Naast de gemeente en FREE Nature bijvoorbeeld het waterschap Aa en Maas, locale ondernemers en aanwonenden. Op donderdag 19 april presenteren de studenten hun plannen.

Het project sluit perfect aan bij de MBO opleiding van Helicon. De studenten krijgen hier de kans om hun kennis in praktijk te brengen en te werken aan hun beroepscompetenties. Deze samenwerking in de Diezemonding is een pilot. Wanneer uit de evaluatie een positieve conclusie rolt kan dit concept is samenwerking met provincie en gemeentes ook in andere delen van bijvoorbeeld BrabantStad worden toegepast.