Gezenderde wolf verenigd met roedel

Vr. 24 – 02 - 2012-02-24

Afgelopen december werd er in de Duitse regio Lausitz een pup aangereden. Nadat dit vrouwelijke dier 5 weken in quarantaine heeft gezeten werd ze in de loop van januari weer vrijgelaten. Een fotoval toont nu aan dat ze weer met haar ouderlijk roedel optrekt.


Foto: Gezenderde wolvin (2de van rechts) samen met haar vader (rechts) en 2 zussen © Wildbiologisches Büro LUPUS

Voor de onderzoekers hier was dit gelijk een uitgelezen mogelijkheid om haar van een halsband zender te voorzien. Deze zender is voorzien van een GPS ontvanger en verstuurt regelmatig haar positie naar de Duitse onderzoekers. Dit heel simpel via een sms. Een simkaart is ingebouwd in de halsband voor verzending van de gegevens.

Het dier heeft van de onderzoeker inmiddels de naam Ronja meegekregen. Op 4 december werd ze gevonden nadat ze was aangereden. Hierbij brak ze haar kuit- en scheenbeen. Opvang werd geboden door de dierentuin van Görlitz, waar ze in absolute quarantaine rustig kon herstellen. Nadat de halsband was omgedaan, kreeg ze op 7 januari haar vrijheid terug. Hopelijk levert dit de komende jaren goede onderzoeksresultaten op.