Snel gebakken biefreepjes van rund of paard

Dit recept kan met biefstuk, paardenlappen, maar ook met bieflappen of zelfs stooflappen, als je maar heel dun snijd. Bovendien is alles vlug klaar.

IngrediŽnten en bereiding

Snij het vlees in dunne plakken van max 1 cm dik (liefst dunner). Marineer het vlees in een marinade van: (hoeveelheden zijn voor een pond vlees ongeveer)

(olijf) olie 3 eetlepels
Rode wijn 2 eetlepels
Worcestersaus (paar druppels)
Knoflook (naar smaak)
Honing (flinke lepel)
Tijm (liefst vers) en/of verse oregano
Komijn (djintan) thee lepel
Zout en peper
Evtueel rode peper

Hoe langer je marineer hoe beter, maar neem minstens een uur. Het vlees even afdeppen om het meeste vocht er af te halen. Daarna op hoog vuur om en om bakken (3 min elke kant en klaar). Kan op de BBQ, grilpan, of koekenpan.

Lekker erbij zijn Uien ringen (lekkerste is witte zoete ui). Deze kan je ook mee marineren en daarna kort bakken. Niet tegelijkertijd met het vlees, want dan komt te veel vocht bij het vlees.

Ingezonden door Wilbert de Kruiff