Oosterse biefsalade

Wokgerecht voor 4 personen (alles hoog vuur)

IngrediŽnten en bereiding
Ca 400 gr rosbief (of evt braadstuk) in z’n geheel paar minuten bakken aan beide kanten in arachideolie of zonnenbloemolie of kokosolie, en dan in aluminiumfolie inpakken.
200 gr shiitake bakken en apart houden.
2 rode ui in lengterichting gesneden in olie bakken, 2 teentjes knoflook fijngesneden toevoegen.
1 gele en 1 groene paprika in reepjes meebakken.
2 struiken paksoi of mangold of snijbiet (of 1 struik bleekselderij) in reepjes gesneden erbij. Eerst de stelen later pas de bladeren.

Toevoegen: scheutje vissaus, scheutje oestersaus, scheut zoute soyasaus (kikkoman), wat limoensap, lepel sambal oelek, 1 tl gemalen serehpoeder, 1 tl gemalen korianderzaad, en blik kokosmelk en beetje laten indikken als teveel vocht is.Ondertussen vlees in reepjes snijden en vervolgens toevoegen. 250 gr miehoen erbij (die slurpt wat vocht op, je hoeft het niet voor te koken).Op het eind, van het vuur af, een halve komkommer in stukjes erbij. Ca 100 gr pinda’s toevoegen. Het vlees moet een beetje rauw blijven! Dus niet te lang koken nadat het vlees is toegevoegd.

Het is een snel gerecht. Aanbevolen wordt de ingrediŽnten van te voren te hebben ge-MEPt (“Mis En Place”, dwz voorbereid/voorgesneden)

Ingezonden door Jacobien Vrieze