Kwaliteit & smaak

Driehonderdvijftig soorten kruiden en grassen om uit te kiezen, veel bewegen en langzaam groeien: dat doen onze dieren. Hierdoor geven ze lekker vlees dat stevig van structuur én smaak is. Koks loven het daarom.

Wildernisvlees voldoet aan alle eisen voor vlees-verwerking en is van bijzondere kwaliteit. Wij garanderen dat:

  • de dieren hun leven lang in natuurgebieden leven en nooit op stal staan
  • dieren nooit in gebieden leven waar kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt
  • de dieren hun eigen menu kiezen uit een grote rijkdom aan grassen, kruiden en boompjes
  • ze worden nooit vet gevoerd voor de slacht
  • de kans op BSE, MKZ, andere ziekten of verontreiniging zoals met dioxine is nihil
  • zieke dieren niet in aanmerking komen
  • dieren die behandeld zijn met medicatie komen niet in aanmerking voor wildernisvlees
  • het vlees gekeurd wordt, waarna het door professionele slagers verwerkt en op hygiënische wijze verpakt wordt

Steeds meer Nederlanders eten paardenvlees van onze halfwilde konikpaarden. Konikvlees is lekker mals. Het heeft een sterkere smaak dan rundvlees en is wat zoeter. Het ijzergehalte van paardenvlees is hoog en daarom goed voor zwangere vrouwen. Verder is het rijker aan meervoudig onverzadigd vetzuur. Dit maakt paardenvlees beter voor het cholesterolgehalte.