Organisatie en mensen 

FREE Nature is een kleine, slagvaardige stichting van doeners en denkers. In 2007 is FREE Nature als zelfstandige stichting opgericht vanuit ARK Natuurontwikkeling. Ondanks onze jonge leeftijd hebben we al ruim 20 jaar ervaring met natuurontwikkeling en natuurlijke begrazing. Met onze voeten in de klei ervaren we dat de natuur voor mooie verrassingen zorgt wanneer natuurlijke processen de ruimte krijgen.

Momenteel werken 14 betaalde mensen voor FREE Nature, sommigen parttime, sommigen fulltime en sommigen op freelance basis. Daarnaast zijn er de vele tientallen onmisbare vrijwilligers die zich inzetten voor natuurgebieden in hun omgeving.  FREE Nature heeft geen kantoor: we werken vanuit huis en vooral buiten, door het hele land. Zo houden we de overhead beperkt en weten we wat er leeft in de gebieden die FREE Nature ontwikkelt.

Ons team heeft een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van wilde beesten, natuurontwikkeling en het samen met mensen ontwikkelen van gebieden. Kennis en ervaring die we graag beschikbaar stellen.

Dat alles doen we met passie en plezier.